Specialisme

Plastische chirurgie

Ik probeer het behandeltraject zo prettig mogelijk te maken

Ewa Stolarczyk
plastisch chirurg
golf
 1. Home
 2. Specialisme & afdeling
 3. Plastische chirurgie

Plastische chirurgie houdt zich bezig met de verbetering van vorm en functie van het lichaam. Bijvoorbeeld bij een aangeboren afwijking of als u een ongeluk, een infectie of een operatie heeft gehad.

Behandelingen

Plastisch chirurgie is een breed specialisme. Onze plastisch chirurgen voeren veel verschillende operaties uit. Denk aan een ooglidcorrectie of een borstreconstructie na een amputatie bij borstkanker. Dit is een van onze specialisaties. Daarnaast zijn we expert op het gebied van hand- en polschirurgie. De plastisch chirurg gaat met u in gesprek over de mogelijkheden en bereidt u voor op uw operatie. De wachttijden zijn kort, u bent snel aan de beurt voor een operatie.  

Speciale aandachtsgebieden

Onze speciale aandachtsgebieden zijn:

 • hand- en polschirurgie
 • (borst)reconstructieve chirurgie, zoals na amputatie bij borstkanker
 • esthetische chirurgie met medische indicatie, zoals liposuctie, ooglidcorrectie of flaporen

Eigen arts

U wordt behandeld door de plastisch chirurg. Dit is een arts die gespecialiseerd is in verbetering van de vorm of functie van het lichaam. In het BovenIJ ziekenhuis ziet u vanaf het begin af aan dezelfde plastisch chirurg. Een vertrouwd gezicht dus. Uw arts luistert goed naar uw verhaal en doet onderzoek als dit nodig is.

Samen beslissen

Vaak zijn er voor een aandoening meerdere behandelingen mogelijk. Uw plastisch chirurg legt duidelijk de voor- en nadelen hiervan uit. Wat de beste behandeling is, hangt af van uw persoonlijke situatie en manier van leven. Daarom beslist u samen met uw plastisch chirurg de aanpak van uw probleem. 

Vragen stellen via BeterDichtbij app

Heeft u een vraag over uw onderzoek of behandeling? Dan kunt u deze makkelijk aan uw zorgverlener stellen via de BeterDichtbij app. U appt uw vraag en krijgt binnen 3 werkdagen antwoord. U kunt met deze app ook beeldbellen met uw plastisch chirurg. Download de BeterDichtbij app gratis op uw mobiele telefoon.

Samenwerking

De plastisch chirurg werkt vaak nauw samen met verschillende medisch specialisten zoals de oncologisch chirurg, de dermatoloog, de revalidatiearts of de reumatoloog.  Bij handrevalidatie werken we veel samen met de hand(ergo)therapeut. Daarnaast werken we samen met het AMC ziekenhuis. Is er een spoedgeval buiten kantoortijd? Dan werken we samen met de plastisch chirurgen van het OLVG-Oost.

Praktische informatie

 • Telefoonnummer 020-634 6660
 • Route 23

 • Plastische chirurgie polikliniek 17 dagen
 • Borstreconstructie 0 dagen
 • Dupuytren behandeling door plastisch chirurg 58 dagen
 • Triggerfingerrelease (plastische chirurgie) 36 dagen

Aandoeningen, behandelingen en onderzoeken

Heeft u last van zware of hangende borsten? Deze kunnen zorgen voor klachten aan de nek, rug of schouders. Een borstverkleining kan een oplossing zijn.

Lees meer

U heeft in het verleden een borstvergroting of borstreconstructie gehad waarbij protheses zijn geplaatst. Het kan zijn dat u hier last van krijgt.

Lees meer

In het verleden heeft u een borstvergroting of borstreconstructie gehad waarbij protheses zijn geplaatst. U kunt deze verwijderd willen hebben om verschillende redenen. U kunt last hebben van kapselvorming of andere klachten.

Lees meer

Een triggerfinger is een van de meest voorkomende aandoeningen van de hand. U heeft hier last van bij het strekken van een vinger.

Lees meer

Het Carpaal Tunnel Syndroom (CTS) is een beknelling van de middelste zenuw in de pols. Van de onderarm naar de handpalm loopt deze zenuw door een tunnel. Die noemen we de carpale tunnel. Als het bindweefsel in die tunnel opzwelt, kan de zenuw bekneld raken. Er ontstaan dan klachten.

Lees meer

Carpaal Tunnel Syndroom is een zeer veel voorkomende, hinderlijke aandoening waarbij een grote zenuw in de pols bekneld is en tintelende vingers veroorzaakt. Het BovenIJ ziekenhuis heeft jarenlange uitgebreide ervaring met de operatieve behandeling van deze aandoening.

Lees meer

De ziekte van Dupuytren is een bindweefselziekte in de hand. U krijgt harde knobbels en draden in uw hand en vingers. Deze kunnen pijn doen. Soms kan een operatie helpen.

Lees meer

De ziekte van Dupuytren is een bindweefselziekte in de hand. U krijgt harde knobbels en draden in uw hand en vingers. Dit kunnen we in BovenIJ behandelen met een zogenaamde naaldaponeurotomie. Dit is een poliklinische ingreep onder plaatselijke verdoving. Er ontstaat geen litteken en u kunt de hand direct weer gebruiken.

Lees meer

U heeft teveel ooglidhuid waardoor de oogleden in beeld hangen. De plastisch chirurg kan dit tijdens een operatie verwijderen. Dit noemen we een ooglidcorrectie.

Lees meer

Flaporen, ook vaak afstaande oren genoemd, komen veel voor. Ze komen door een aangeboren misvorming van het kraakbeenskelet van de oorschelp. De plastisch chirurg kan flaporen corrigeren.

Lees meer

Beschadiging van de huid bij een operatie, een ongeluk of een brandwond kan zorgen voor littekens. In het BovenIJ kunnen we deze minder opvallend maken met een littekencorrectie.

Lees meer
Bekijk aandoeningen, behandelingen en onderzoeken

Gerelateerde afdelingen

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem. Als u verder surft, accepteert u onze cookies.

Terug naar bovenScroll naar boven