Naar huis of een tijdelijk ander verblijf

golf
  1. Home
  2. Praktische informatie
  3. Opname
  4. Naar huis of een tijdelijk ander verblijf

Naar huis of een tijdelijk ander verblijf

Als u geen ziekenhuiszorg meer nodig heeft, vertelt de arts dat u naar huis of naar een tijdelijk ander verblijf mag. 

Meestal kunt u dezelfde dag nog het ziekenhuis verlaten, soms is dit de ochtend erna. Wij informeren uw huisarts en apotheek over uw behandeling, nazorg en medicijngebruik.

Medicijnen mee naar huis

Als u thuis medicijnen gaat gebruiken, legt de apothekersassistent uit hoe u dat moet doen. U kunt altijd vragen stellen als er iets onduidelijk is. U krijgt de eigen medicijnen die u ingeleverd heeft op de opnamedag weer mee terug naar huis, tenzij de arts heeft besloten dat u deze medicijnen niet meer mag gebruiken. 

Op de dag dat u naar huis gaat bespreekt de apothekersassistent met u de eventuele veranderingen in gebruik of dosering van uw medicijnen voor thuis. De apothekersassistent maakt een nieuw overzicht van uw medicijnen en stuurt dit door naar uw eigen apotheek, uw huisarts en/of thuiszorgorganisatie. Zo is voor iedereen duidelijk welke medicijnen u thuis gaat gebruiken.

Heeft u na uw verblijf in het ziekenhuis pleisters, verbandmiddelen of pijnstilling nodig? Uw verpleegkundige informeert u over het gebruik en verkooppunten. 

Vervoer naar huis of tijdelijk ander verblijf

Zorg dat iemand u kan ophalen uit het ziekenhuis. Lukt dat niet, dan bellen wij een taxi. De kosten betaalt u zelf. In de centrale hal staan rolstoelen voor vervoer in en om het ziekenhuis. Kijk voor meer informatie over het vervoer met een rolstoeltaxi of ambulance op onze website. 

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem. Als u verder surft, accepteert u onze cookies.

Terug naar bovenScroll naar boven