Kosten van een behandeling

golf
  1. Home
  2. Praktische informatie
  3. Kosten en verzekering
  4. Kosten van een behandeling

Kosten van een behandeling

Voor de zorg in het BovenIJ ziekenhuis moet betaald worden. Dit wordt berekend met Diagnose Behandel Combinaties (DBC’s).

Wat is een DBC?

DBC is een afkorting van Diagnose Behandel Combinatie. In een DBC zitten alle stappen die nodig zijn om een aandoening of ziekte te behandelen: van de eerste afspraak tot en met de laatste controle. Als u voor het eerst in ons ziekenhuis komt, openen we een DBC. Vanaf dat moment houden we alles bij wat met uw behandeling te maken heeft. Daarna dienen we de kosten in bij uw zorgverzekeraar. Een DBC-traject mag maximaal 120 dagen openstaan. Daarna wordt het traject gesloten. Duurt uw behandeling langer? Dan openen we een nieuwe DBC.

Hoe wordt de prijs van de behandeling bepaald?

Het hangt van uw behandeling af, hoeveel de behandeling uiteindelijk kost. Als er meer onderzoek nodig is, zoals een CT-scan of een bloedonderzoek, wordt uw behandeling ook duurder. Met de zorgverzekeraar hebben we een vaste prijs afgesproken voor een DBC.

Pas als de diagnose en het precieze behandeltraject bekend zijn, kan de juiste DBC met de daarbij horende prijs worden bepaald. Dat betekent dat als de behandeling begint, de prijs niet direct bekend is.

Hoe weet ik wat mijn behandeling kost?

  • Vergoed uw verzekeraar de kosten van uw behandeling?
    Dan kunt u de prijs van uw behandeling opvragen bij uw zorgverzekeraar. Het ziekenhuis heeft dan namelijk prijsafspraken gemaakt met uw zorgverzekeraar.
  • Bent u niet verzekerd of kiest u voor een niet-verzekerde zorg?
    Op de standaard prijslijsten staan prijzen die het BovenIJ ziekenhuis in rekening brengt voor de behandelingen. Deze prijzen gelden alleen als u niet verzekerd bent, of wanneer uw verzekeraar (voor uw behandeling) geen contract heeft met het BovenIJ ziekenhuis. Bekijk de standaard prijslijsten van het BovenIJ

Heeft u nog vragen?

Bekijk de vragen en antwoorden over de kosten van de behandeling. Staat uw vraag er niet bij? Neem dan contact op met de afdeling Financiële administratie.

Kosten

Zijn uw gegevens bij ons niet bekend of bent u niet verzekerd? Dan geldt de bezoekersprijs van het ziekenhuis. Heeft uw verzekeraar een contract met het BovenIJ ziekenhuis? Dan kunt u de prijs van uw behandeling opvragen bij uw zorgverzekeraar. Deze prijzen zijn anders dan de bezoekersprijzen. Klik hier voor de bezoekersprijzen van het BovenIJ ziekenhuis.

https://www.bovenij.nl/BovenIJ/Patient/Kosten-en-verzekering.html#tocBK_50

U kunt de DOT zorgproductcode invoeren op de website van de Nederlandse Zorgautoriteit. U krijgt dan de omschrijving van uw behandeling. Voorgaande vraag zou ik schrappen. Wie vraagt zich dit af??

BovenIJ brengt een schriftelijk consult, belconsult of beeldbelconsult in rekening bij u of uw zorgverzekeraar. Dit zijn zogenoemde e-consulten. Een e-consult is gelijk aan een consult met uw arts in het BovenIJ. Ook e-consulten kunnen meetellen voor het eigen risico dat u moet betalen.

BovenIJ brengt een schriftelijk consult, belconsult of beeldbelconsult in rekening bij u of uw zorgverzekeraar. Dit zijn zogenoemde e-consulten. Een e-consult is gelijk aan een consult met uw arts in het BovenIJ. Ook e-consulten kunnen meetellen voor het eigen risico dat u moet betalen.

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem. Als u verder surft, accepteert u onze cookies.

Terug naar bovenScroll naar boven