Wie ziet u aan uw bed?

golf
  1. Home
  2. Praktische informatie
  3. Opname
  4. Wie ziet u aan uw bed?

Wie ziet u aan uw bed?

Een team van artsen, verpleegkundigen en andere professionals werkt samen aan uw behandeling en herstel. De teamleden werken in wisseldiensten. Mogelijk krijgt u tijdens uw opname met een andere arts te maken dan de arts die u op de polikliniek hebt gesproken.

De arts

Iedere werkdag komt er een arts aan uw bed. Vertelt u de arts hoe u zich voelt. Veranderingen in uw gezondheidstoestand zijn altijd belangrijk. U kunt zelf ook vragen stellen, bijvoorbeeld over de behandeling. Wilt u de arts spreken op een ander tijdstip? Vraag de verpleegkundige om een afspraak te maken voor u of uw familie.

Wat bespreekt u met uw arts? 

De arts informeert u uitgebreid over wat u kunt verwachten van een onderzoek of behandeling. Ook over eventuele risico’s van een onderzoek of behandeling, uitslagen van onderzoeken en uw verwachtingen voor de toekomst. U beslist zelf of een onderzoek of behandeling wordt uitgevoerd. Alle rechten en plichten van patiënten zijn vastgelegd in de Wet op de Geneeskundige Behandelovereenkomst (WGBO).

Second opinion

Als u dat wilt, kunt u een tweede mening vragen van een arts in een ander ziekenhuis (second opinion). Wij raden u aan om uw voornemen met uw eigen arts te bespreken. Controleer uw polisvoorwaarden of het vragen van een tweede mening vergoed wordt.

Stemt u in met een onderzoek of behandeling? Dan rekenen wij erop dat u zich houdt aan de afspraken die u met de arts heeft gemaakt.

Behandeling wijzigen

Stelt uw arts voor om de behandeling te wijzigen? Dan zal de arts met u alle mogelijkheden bespreken. Laat u goed informeren, stel gerust vragen als iets onduidelijk is.

Reanimatie

Tijdens uw opname stellen we allerlei vragen. Mogelijk informeren we ook of u gereanimeerd wilt worden als uw behandeling dit nodig maakt. Schrikt u hier niet van. Wij stellen deze vragen altijd aan iedereen die wordt opgenomen. 

Uw vaste verpleegkundige

Teamwork betekent ook: verschillende gezichten aan uw bed, waardoor het lastig kan zijn om te weten bij wie u terecht kunt met een vraag. Uw dagelijkse verzorging is daarom zo veel mogelijk in handen van één ‘vaste’ verpleegkundige.

Hebt u vragen? Stel ze gerust aan de verpleegkundige. Soms wordt u overgeplaatst naar een andere afdeling. U kunt uw naasten zelf hierover informeren. Kunt of wilt u liever niet zelf bellen? Dan zal de verpleegkundige uw contactpersoon informeren over uw overplaatsing.

Contact met andere professionals

Als uw behandeling daarom vraagt, worden ook andere medewerkers bij uw zorg betrokken, zoals een diëtist of fysiotherapeut. Komen zij aan uw bed? Dan stellen zij zich graag aan u voor. Ook aan hen kunt u alles vragen.

Medisch personeel in opleiding

In ons ziekenhuis bieden we aankomende artsen en verpleegkundigen de mogelijkheid om praktijkervaring op te doen. Deze arts-assistenten en leerling-verpleegkundigen werken altijd onder leiding van een van onze medewerkers. Komen zij aan uw bed? Dan stellen zij zich graag aan u voor.

Vrijwilligers

De vrijwilligers helpen onze medewerkers bij allerhande kleine dingen, zoals het inschenken van koffie of thee en het klaarmaken van fruit.

Geestelijke verzorger

Ziek zijn veroorzaakt vaak angst en onzekerheid. Hebt u behoefte aan geestelijke begeleiding, rituelen of ondersteuning? Onze geestelijk verzorger wil hierin graag van betekenis zijn voor u en uw naasten. De verpleegkundige maakt graag een afspraak voor u. Natuurlijk is uw eigen geestelijk verzorger ook welkom, ook buiten bezoektijden.

Zorgconsulenten - hulp in een andere taal

Onze verpleegkundig zorgconsulenten (Arabisch of Turks) geven uitleg over een ziekte, onderzoek of behandeling. Zij kunnen aanwezig zijn bij een gesprek met de arts.

Kijk bij afdeling Zorgconsultenten voor onze begeleiding en ondersteuning in een andere taal.

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem. Als u verder surft, accepteert u onze cookies.

Terug naar bovenScroll naar boven