Opname

golf
  1. Home
  2. Praktische informatie
  3. Opname

Opname

Binnenkort wordt u opgenomen in ons ziekenhuis voor onderzoek en/of behandeling. Voor veel mensen is dit een spannende gebeurtenis. Wilt u weten wat u kunt verwachten? Lees dan deze informatie zorgvuldig door

Wij horen graag van u

Heeft u een vraag over onze zorg over onze voorzieningen? Stel u vraag aan onze medewerkers achter de balie op de afdeling. Natuurlijk kunt u ook bij uw verpleegkundige of arts terecht. 

Naam van uw contactpersoon

Voor het informeren van uw familie, vrienden en/of andere naasten, vragen wij u de naam van een contactpersoon aan ons door te geven. Uw contactpersoon kan bij de verpleegkundige informeren hoe het met u gaat.

Op de dag van uw opname maakt u afspraken met de verpleegkundige over het informeren van uw contactpersoon na de ingreep. Uw contactpersoon kan dit vervolgens doorgeven naasten. Komen andere naasten met vragen? Dan verwijzen we hen ook altijd naar uw contactpersoon.

Bent u contactpersoon en heeft u een vraag over onze zorg? Dan kunt u bellen met het nummer van de verpleegafdeling. Als het druk is, maken we op een rustig tijdstip een afspraak met de verpleegkundige of arts.

Hulp in een andere taal

Spreekt of verstaat u Nederlands niet goed?
De zorgconsulenten geven begeleiding en ondersteuning in een andere taal.

Bezoek ontvangen

Tijdens de bezoekmomenten van uw verpleegafdeling kunt u familie of naasten ontvangen. 
Lees over bezoektijden en service voor bezoekers op de pagina Op bezoek
Op de pagina Voorzieningen vindt u alle faciliteiten in het BovenIJ.

Wij willen gastvrije zorg bieden voor onze patiënten, bezoekers en medewerkers: Zo gaan we met elkaar om.

Bewegen voor uw herstel

Als u in bed ligt, vermindert uw spierkracht enorm. Daarom is het belangrijk om zo snel mogelijk uit bed te komen en te bewegen. Zo herstelt u sneller en kunt u eerder naar huis.

Activiteiten voor patiënten

We doen er alles aan om u te laten bewegen. U krijgt zoveel mogelijk uw maaltijd aan tafel, in plaats van op bed. Met de activiteitenmand kunt u spelletjes en puzzels aan tafel doen. Op het gezondheidsplein bij de liften geven we bewegen op muziek voor patiënten. Ook kunt u met uw bezoek een stukje lopen en in de hal zitten of samen wat drinken in de BrasserIJ. 

Voorzieningen op de verpleegafdeling

Op onze verpleegafdeling liggen mannen en vrouwen op 1 kamer. De verpleegafdeling heeft kamers voor 1 en 3 personen. In uw kamer heeft u een kluisje voor uw waardevolle spullen. Kijk bij onze voorzieningen hoe u een kluisje huurt.

Verse maaltijden

Onze koks werken met verse, duurzame producten om voor uw een heerlijke maaltijd te serveren. Ieder ochtend komt onze medewerker bij u langs om uw keuze voor de avondmaaltijd te noteren. Voor de warme maaltijd kiest u uit verschillende gerechten. U kunt aangeven of u een kleinere of een grotere portie wilt. 

Bekijk onze voorzieningen

Afdeling verlaten

Meldt bij de verpleegkundige als u de afdeling verlaat. Om bijvoorbeeld naar het winkeltje te gaan, of even buiten te zitten. In sommige situaties mag u de afdeling niet verlaten. De arts of verpleegkundig bespreekt dit met u.

Terug in het BovenIJ

Het is de combinatie van het werk op de IC, de collegialiteit en de persoonlijke sfeer in het BovenIJ.

‘Werken in de zorg is het mooiste vak van de wereld,’ vindt Jaimy. ‘Geen situatie, geen lichaam, geen mens is hetzelfde! Het werk op de IC heeft mijn hart. Je werkt in een team, samen probeer je er het maximale uit te halen voor de patiënt. Het is een machtig mooi gevoel als een patiënt de IC weer verlaat.’

Meer weten over werken bij het BovenIJ? Kijk op onze werkenbij-site.

 

Lees het verhaal van Jaimy

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem. Als u verder surft, accepteert u onze cookies.

Terug naar bovenScroll naar boven