Afdeling

Moeder Kind Centrum

We hebben een ontzettende goede ervaring gehad in het BovenIJ. Een deskundig team dat tijdens ons verblijf elk moment klaar stond

golf
  1. Home
  2. Specialisme & afdeling
  3. Moeder Kind Centrum

In ons moderne Moeder Kind Centrum staat goede zorg voor het hele gezin voorop. Moeder en kind blijven na de geboorte in dezelfde kamer en de partner kan blijven slapen. 

Moderne verloskamers 

Het is belangrijk dat u zich prettig voelt als uw kind geboren wordt. Daarom hebben we veel aandacht besteed aan onze verloskamers: die zijn groot, licht, comfortabel en modern. Elke kamer heeft een eigen badkamer met massagedouche of een bad. U kunt naar uw eigen muziek luisteren via het geluidssysteem.

Gezinssuites

Na de bevalling gaat u naar een gezinssuite. Dit is een grote kamer met gratis wifi en een televisie. Na de geboorte blijft het hele gezin bij elkaar: de partner mag blijven slapen en mee-eten.  Het bedje van de baby kan aan het bed van de moeder vastgemaakt worden. Zo kan de moeder dichtbij haar kindje blijven en makkelijk borstvoeding geven. Moet uw baby in de couveuse? Dan zetten we de couveuse naast het bed, zodat moeder en kind dichtbij elkaar blijven.

Samen met ouders

Is er onderzoek of behandeling nodig? U kent uw kind het allerbeste, daarom bespreken we de aandoening, het onderzoek en de behandeling altijd uitgebreid met de ouders. Soms zijn er verschillende behandelingen mogelijk. De kinderarts bepaalt samen met u of welke behandeling het beste bij uw kind past. We zijn er voor kinderen én hun ouders: u kunt uw verhaal of zorgen bij ons kwijt, en vragen om advies. 

Samenwerking

De kinderartsen, gynaecologen en verloskundigen van het Moeder Kind Centrum werken nauw samen met de huisartsen, verloskundigenpraktijken, ziekenhuizen en zorgverleners in de regio. Zo zorgen we voor de beste zorg voor het hele gezin.

Geboorteaangifte

Als u bevallen bent in het BovenIJ kunt u online geboorteaangifte doen. Snel en makkelijk, want u hoeft niet meer naar het Stadsloket. U moet wel aan de voorwaarden voldoen. 

Praktische informatie

  • Telefoonnummer 020 - 6346320 of 020 - 6346325
  • Route balie tegenover de liften 1e etage

Aandoeningen, behandelingen en onderzoeken

In BovenIJ ziekenhuis kunt u bevallen in een grote en comfortabele verloskamer van het Moeder Kind Centrum. Wij doen er alles aan om ervoor te zorgen dat de bevalling een fijne ervaring voor u wordt, waar u met een tevreden gevoel op terugkijkt.

Lees meer

Een keizersnede is een operatie waarbij het kind via een snee in de buik geboren wordt. Hiervoor krijgt u een goede verdoving. Uw partner mag bij de keizersnede zijn en mag foto’s maken.

Lees meer

De geboorte van een kind is mooi, maar kan ook heftig zijn. In BovenIJ ziekenhuis doen we er alles aan zodat u later met een goed gevoel terugkijkt op uw bevalling. Een goede verdoving hoort hierbij.

Lees meer

Onze kinderfysiotherapeut geeft in deze video adviezen over hoe u een voorkeurshouding bij een baby voorkomt.

Lees meer
Bekijk aandoeningen, behandelingen en onderzoeken

Gerelateerde specialismen

"Tijdens de bevalling kon ik gebruik maken van twee nieuwe draadloze ctg-apparaten en heb ik ook nog een tijdje onder de warme (massage) douche gestaan. Dit heeft mij echt geholpen tijdens de bevalling.“

Els (32), beviel in het BovenIJ

Els uit Den Ilp liep vanwege haar zwangerschap onder controle in het BovenIJ. “Dat is normaal als je zwanger bent van een meerling. De controles zijn dan niet bij een verloskundige praktijk in de buurt, maar in het ziekenhuis. In mijn omgeving hoorde ik goede verhalen over het BovenIJ ziekenhuis. Ook wonen we vlakbij het BovenIJ en mijn man werkt er in de buurt. Zo kon hij regelmatig mee naar controle afspraken.” 

Lees de hele ervaring

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem. Als u verder surft, accepteert u onze cookies.

Terug naar bovenScroll naar boven