Zorg na overlijden

golf
Man zit achter de laptop
  1. Home
  2. Praktische informatie
  3. Ontslag en nazorg
  4. Zorg na overlijden

Zorg na overlijden

Ook na het overlijden van een patiënt willen wij op gepaste wijze zorg bieden. De zorg voor de overledene is overgedragen aan PC Uitvaart. Nabestaanden kunnen een nazorg gesprek aanvragen met de arts.

Verzorging en verblijf van de overledene

De medewerkers van het BovenIJ ziekenhuis geven de eerste zorg na overlijden. Mocht hier door omstandigheden geen gelegenheid voor zijn dan wordt dit door medewerkers van PC Uitvaart gedaan.

U krijgt gelegenheid om afscheid te nemen van uw dierbare.
Daarna wordt de overledene naar het Verzorgingscentrum van PC Uitvaart overgebracht.

Vrije keuze uitvaartondernemer

Vanzelfsprekend bent u vrij in de keuze van een uitvaartondernemer. Neem zo spoedig mogelijk contact op met deze uitvaartondernemer, die vervolgens de verdere zorg voor de overledene van u overneemt en alle formaliteiten regelt.

Nazorg gesprek met nabestaanden

Heeft u vragen over de behandeling van uw overleden dierbare? Dan kunt u een nazorg gesprek aanvragen met de behandelaar van uw overleden dierbare.

Inzagerecht medisch dossier voor nabestaanden

Nabestaanden en contactpersonen hebben geen inzagerecht in het dossier van een overleden patiënt. In sommige situaties geldt een uitzondering. Lees meer op deze pagina's:

meekijken in het medisch dossier na overlijden

opvragen van gegevens van een overleden patiënt

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem. Als u verder surft, accepteert u onze cookies.

Terug naar bovenScroll naar boven