Etenswaren meenemem

golf
Ingang van het BovenIJ ziekenhuis met herfstluchten
  1. Home
  2. Praktische informatie
  3. Op bezoek
  4. Etenswaren meenemen

Etenswaren meenemem

Neemt u eten mee voor een patiënt? Zo kan het veilig en gezond:

  • Zodra het eten thuis gekookt is, laat u het zo snel mogelijk afkoelen. Bewaar het eten thuis in een schoon bakje. Neem de maaltijd mee in een koeltasje of koelbox.
  • Etenswaren moeten bewaard worden in een gesloten verpakking in de koelkast. Op de verpleegafdeling staat de koelkast in het dagverblijf. Op de kinderafdeling staat de koelkast in de ouderkamer.
  • Op al het eten en drinken plakt u een sticker met naam van de patiënt, kamernummer en datum waarop het eten in de koelkast is gezet.
  • Na verhitting moeten warme gerechten direct gegeten te worden. Warme gerechten mogen niet opnieuw in de koelkast bewaard worden, ook geen restjes.
  • De voedingsassistente controleert ieder dag de inhoud van de koelkast. De voedingsassistent verwijdert het eten als de houdbaarheid is verstreken, als eten is bedorven of als er geen datum op de verpakking staat.
  • U mag eten dat kan bederven niet bewaren op de kamer van de patiënt.

Het nuttigen van meegebrachte etenswaren gebeurt op eigen risico. Het ziekenhuis is niet aansprakelijk voor eventuele schadelijke gevolgen.

Magnetron

Op de afdeling staat een magnetron waarin u uw maaltijden kunt opwarmen. Houdt u zelf de magnetron schoon? Lukt dat niet, vertel het ons zodat wij hem kunnen schoonmaken.

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem. Als u verder surft, accepteert u onze cookies.

Terug naar bovenScroll naar boven