Digitale zorg

golf
  1. Home
  2. Praktische informatie
  3. Digitale zorg

Digitale zorg

Als patiënt van het BovenIJ kunt u gebruik maken van verschillende app’s en websites. Op deze pagina vindt u een overzicht van digitale middelen in het BovenIJ.

BeterDichtbij

BeterDichtbij is een app waarmee u kunt beeldbellen en appen met zorgverleners van het BovenIJ. Al onze poliklinieken zijn bereikbaar via BeterDichtbij. U kunt berichten en foto’s sturen of vragen stellen. U krijgt binnen 3 werkdagen antwoord. Via BeterDichtbij kunt u ook beeldbellen met uw arts. Dit is op afspraak. Het beeldbellen is een digitaal consult. U hoeft dan niet naar het ziekenhuis te komen.

BeterDichtbij app

DigiD

Met uw DigiD laat u zien wie u bent als u op internet iets regelt. Of dat nou bij de overheid is, het onderwijs, de zorg of uw pensioenfonds. In het BovenIJ heeft u een DigiD nodig om te kunnen inloggen op Mijn BovenIJ. Via de website van DigiD kunt u iemand machtigen om mee te kijken in uw medisch dossier.

DigiD website

Mijn BovenIJ patiëntenportaal 

Via het patiëntenportaal Mijn BovenIJ kunt u meekijken in uw medisch dossier. U kunt inloggen met uw DigiD. In Mijn BovenIJ vindt u uw afspraken, brieven, folders en uitslagen van onderzoeken. Voorafgaand aan uw afspraak, kunt u op Mijn BovenIJ alvast vragenlijsten invullen. Tot slot kunt u via Mijn BovenIJ online een afspraak maken bij onze bloedafnamepoli.

Mijn BovenIJ 

Online geboorteaangifte

Als uw kindje geboren wordt in het BovenIJ, dan kunt u online geboorteaangifte doen bij de gemeente Amsterdam. U hoeft dan niet meer naar het Stadsloket.

Geboorteaangifte

PATIENT+

De keuzehulp van PATIENT+ is een online tool die u helpt om beter te begrijpen wat goed is voor u in uw situatie. Als er een keuzehulp beschikbaar is, ontvangt u per e-mail een link met gebruikersnaam en wachtwoord om in te loggen. De keuzehulp geeft informatie over uw ziekte en de mogelijke behandelingen. Zo bent u goed voorbereid om samen met uw arts te beslissen over uw behandeling.

PATIENT+ keuzehulp 

Persoonlijke gezondheidsomgeving (PGO)

In een PGO app kunt u informatie downloaden van verschillen partijen, zoals uw huisarts, de apotheek en ziekenhuizen waar u ooit behandeld bent. Zo heeft u al uw zorginformatie op één plek. Het BovenIJ is ook aangesloten op PGO. Dat betekent dat u uw BovenIJ-gegevens veilig kunt downloaden in een PGO app.

PGO

Thuismeten

Voor verschillende behandelingen in het BovenIJ is er de Thuismeten app. U kunt met de Thuismeten app uw klachten bijhouden en eenvoudige metingen invoeren, die u thuis zelf doet. In de Thuismeten app vindt u ook informatie over uw ziekte en behandeling en krijgt u handige tips. De zorgverlener kijkt op afstand hoe het met u gaat en neemt contact met u op als dat nodig is.

Thuismeten

ZorgDomein

Als u door uw huisarts wordt verwezen naar het BovenIJ, gaat dat via ZorgDomein. Als patiënt ontvangt u een e-mail van ZorgDomein, of krijgt u een geprint bericht. U kunt inloggen op de website van ZorgDomein met een SMS-code om de verwijzing te bekijken, maar dat hoeft niet. In de e-mail of het geprinte bericht staat alle informatie die u nodig heeft.

ZorgDomein website

Digitale vragen

Heeft u vragen over hoe u aan de slag kunt met de apps en digitale middelen van het BovenIJ? We helpen u graag. U kunt terecht bij het Patiëntenservicebureau, rechts naast de receptie, met uw vragen. U kunt uw vragen ook stellen op . Binnen 2 werkdagen reageren we op uw vraag. 

Vragen over digitale middelen?

Heeft u vragen over Mijn BovenIJ of de BeterDichtbij app? Of wilt u iets weten over Thuismeten? U kunt terecht bij het Patiëntenservicebureau.

In het BovenIJ kunt u terecht bij het Patiëntenservicebureau voor hulp en uitleg bij onze digitale zorgmiddelen. Het Patiëntenservicebureau vindt u meteen rechts naast de receptie.

Zij kunnen u bijvoorbeeld helpen met inloggen op patiëntenportaal Mijn BovenIJ of het installeren en gebruiken van de BeterDichtbij of Thuismeten app. U kunt uw vraag ook mailen naar

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem. Als u verder surft, accepteert u onze cookies.

Terug naar bovenScroll naar boven