Nieuws

Nieuws uit het BovenIJ

golf

Bij zwangerschapshypertensie is er sprake van een verhoogde bloeddruk tijdens de zwangerschap. Dit ontwikkelt zich meestal in het laatste trimester en kan schadelijk zijn voor moeder en baby. Zwangere vrouwen met een hoge bloeddruk worden daarom vaak gecontroleerd. Voorheen moesten zij wel 3 of 4 keer per week op de poli komen. Met de Thuismeten app hoeft dat nog maar 1 keer in de 2 weken.

Lees meer Lees meer over Minder ziekenhuisbezoeken door Thuismeten bij zwangerschapshypertensie

Huisartsenposten Amsterdam locatie Amsterdam-Noord en de Spoedeisende Hulp van het BovenIJ werken al jaren intensief samen op het gebied van acute zorg. Deze samenwerking gaan we nu nog verder vormgeven met de verbouwing tot één integrale spoedpost. Deze verbouwing start dinsdag 22 november a.s.

Lees meer Lees meer over Verbouwing SEH en HAP

Op 17 november, Wereld Prematurendag staat de paarse verlichting bij de ingang het BovenIJ aan. In Nederland worden jaarlijks ongeveer 15.000 baby’s te vroeg geboren. Ongeveer 1.000 baby’s per jaar overlijden aan de gevolgen van hun vroeggeboorte. 

Lees meer Lees meer over BovenIJ is paars op Wereld Prematurendag

Het BovenIJ bestaat 35 jaar, maar wat brengt de toekomst? De ontwikkelingen in de gezondheidszorg zijn continu aan verandering onderhevig. Het landelijke Integraal Zorgakkoord moet een transformatie in gang zetten naar passende zorg. Dat is een grote maatschappelijke opgave: landelijk, regionaal, groot-stedelijk en lokaal in Amsterdam-Noord. 

Lees meer Lees meer over Een blik op de toekomst

Ben jij iemand die graag meedenkt over ontwikkelingen in de zorg?
En voel jij je betrokken bij het BovenIJ?

Lees meer Lees meer over Word lid van ons Patiëntenpanel

Van 9 t/m 15 oktober is het Baby Loss Awareness Week. Een week waarin wereldwijd extra aandacht wordt gevraagd voor babysterfte en de herdenking van overleden baby’tjes. Het BovenIJ is deze week als het donker is verlicht.

Lees meer Lees meer over BovenIJ verlicht: Baby Loss Awareness Week

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem. Als u verder surft, accepteert u onze cookies.

Terug naar bovenScroll naar boven