Nieuws

Nieuws uit het BovenIJ

golf
22-01-2023

#Thuiskanhetook

Zorg hoeft niet altijd in het ziekenhuis plaats te vinden. Soms kan het ook op afstand. Met de campagne #Thuiskanhetook komen verschillende mogelijkheden aan bod die het BovenIJ patiënten aanbiedt voor zorg op afstand.

Lees meer Lees meer over #Thuiskanhetook

Afgelopen dinsdag publiceerde Het Parool een artikel naar aanleiding van de kankeratlas die het Integraal Kankercentrum Nederland (IKNL) jaarlijks uitbrengt. In Amsterdam-Noord komt vaker longkanker voor dan gemiddeld in Nederland. Een heftige conclusie die de longartsen in het BovenIJ herkennen: ‘In de dagelijkse praktijk zien wij bij onze patiënten dat longkanker een veelvoorkomende ziekte is, maar toch is het schokkend om te zien dat het verschil in Noord zo groot is ten opzichte van de rest van Nederland,’ geeft Nienke Thönissen, één van de longartsen in BovenIJ aan.

Lees meer Lees meer over Reactie BovenIJ op artikel in Het Parool over de kankeratlas in Noord
Beter Samen in Noord logo

We worden steeds ouder en dat is heel mooi. Maar het heeft ook gevolgen voor de vraag naar zorg en ondersteuning in de toekomst. Samen met u en de partners van Beter Samen in Noord willen we hierover in gesprek. Komt u ook donderdag 2 februari om 19:00 uur?

Lees meer Lees meer over Burgerdialoog over ouder worden in Amsterdam-Noord
Ondertekening meerjarenovereenkomst Zilveren Kruis en BovenIJ januari 2023

BovenIJ en Zilveren Kruis hebben voor de komende drie jaar een meerjarenovereenkomst gesloten. Edwin van der Meer, voorzitter raad van bestuur BovenIJ: “In Amsterdam Noord is het BovenIJ samen met andere zorg- en welzijnsorganisaties al jaren bezig om de beweging naar passende zorg te maken. Dat doen we binnen het programma Beter Samen in Noord van de Krijtmolenalliantie”.

Lees meer Lees meer over Het BovenIJ en Zilveren Kruis ondertekenen meerjarenovereenkomst

De allereerste baby in ons Moeder Kind Centrum is geboren: Sara! De baby is op 01 januari 2023, om 02:33 uur geboren. Een mooi begin van het nieuwe jaar voor dit gezin.

Lees meer Lees meer over Baby Sara, eerste baby van 2023 in BovenIJ

Overal in het BovenIJ ziet u schitterend versierde kerstbomen, mooie kerstkransen, schalen met vrolijk gekleurde kerstballen en fonkelende lichtjes. Het BovenIJ is klaar voor de kerst.

Lees meer Lees meer over Het BovenIJ wenst u fijne feestdagen

Verbonden met het BovenIJ

Het BovenIJ was als een vervangend thuis voor mij. In het ziekenhuis kent iedereen elkaar en zegt elkaar gedag.

Jana vindt dat zorgzaamheid één van de belangrijkste eigenschappen is van een verpleegkundige. “Je probeert patiënten gerust te stellen, dat het oké is om hulp te vragen. Daarin wil je geloofwaardig over komen, ook als je het hartstikke druk hebt. Als je in dit werk wat geeft, krijg je heel veel terug.”

Meer weten over werken bij het BovenIJ? Kijk op onze werkenbij-site.

 

Lees het verhaal van Jana

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem. Als u verder surft, accepteert u onze cookies.

Terug naar bovenScroll naar boven