02 januari 2024

Eerste baby van 2024

golf
  1. Home
  2. Nieuws
  3. Eerste baby van 2024

De eerste baby van 2024 is op 1 januari om 02.56 uur geboren in ons Moeder Kind Centrum.

De kersverse ouders hebben een mooie luiertaart gekregen, gemaakt door collega kraamverzorgster Petra. Het team wenst het gezin veel geluk en gezondheid toe.

Groei aantal geboortes

Voor het tweede jaar op rij groeit het aantal geboortes in het BovenIJ. 'In totaal zijn er in 2023 1656 kinderen geboren. Dit zijn 240 kinderen meer dan in 2022. Door iedereen is er hard gewerkt om dit goed te begeleiden.' aldus Mariëlle Lakeman, gynaecoloog in het BovenIJ. 

Gezinsgerichte zorg
In het BovenIJ bieden we ouders gezinsgerichte zorg. Dat betekent dat moeder en kind na de geboorte altijd bij elkaar blijven. Ook als er na de geboorte een couveuse nodig is. De couveuse komt dan bij de moeder op de kamer te staan. Dit is mogelijk in ons Moeder Kind Centrum.

Online geboorteaangifte
Na de geboorte moet er bij de gemeente waar de baby geboren is aangifte worden gedaan. Ouders die in het BovenIJ bevallen, kunnen digitaal geboorteaangifte doen. Kijk hier voor de link en voorwaarden van online geboorteaangifte.

Voorlichtingen bevallen en borstvoeding
Regelmatig organiseert het BovenIJ gratis (online) voorlichtingen voor zwangeren en hun partner. Zo is er een voorlichting over bevallen en de zorg in het BovenIJ en over het geven van borstvoeding. Aanmelden voor de voorlichting kan via de website. Kijk voor data en meer informatie op www.bovenij.nl/agenda.

Gerelateerde berichten

Als je in het BovenIJ begeleid wordt voor je zwangerschap, is er nu de mogelijkheid om zonder afspraak langs te komen voor het hartjes-luister-spreekuur.

Lees meer Lees meer over Hartjes-spreekuur in het BovenIJ

Dinsdag 8 augustus 2023 om 14:09 uur is de 1000ste baby geboren in het Moeder Kind Centrum: Evi! Dit is veel eerder dan normaal. 

Lees meer Lees meer over 1000ste baby in het BovenIJ!

Tijdens de zwangerschap krijgt u verschillende onderzoeken aangeboden door de verloskundige of gynaecoloog. Eén van die onderzoeken is de NIPT. Deze afkorting staat voor niet-invasieve prenatale test. Minister Kuipers van Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, heeft besloten dat de NIPT vast onderdeel is van de onderzoeken waarvoor u kunt kiezen. Vanaf 1 april 2023 hoeven zwangeren* daarom geen eigen bijdrage meer te betalen voor de NIPT.

Lees meer Lees meer over Vanaf 1 april 2023 geen kosten meer voor NIPT-test

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem. Als u verder surft, accepteert u onze cookies.

Terug naar bovenScroll naar boven