21 september 2023

Hartjes-spreekuur in het BovenIJ

golf
  1. Home
  2. Nieuws
  3. Hartjes spreekuur

Als je in het BovenIJ begeleid wordt voor je zwangerschap, is er nu de mogelijkheid om zonder afspraak langs te komen voor het hartjes-luister-spreekuur.

De eerste periode in de zwangerschap kan heel spannend zijn. Vanaf 12 weken zwangerschap nemen je zwangerschapsklachten vaak af. Maar de baby voel je dan vaak nog niet bewegen. Je kunt dan ongerust worden of alles wel goed gaat. In deze periode zijn de pauzes tussen de zwangerschapscontroles ook nog wat langer. Namens het Moeder Kind Centrum van het BovenIJ vinden wij het belangrijk om je ook in deze periode gerust te kunnen stellen. Daarom zijn we gestart met het hartjes-luister-spreekuur.

Het hartjes-luister-spreekuur is:

Voor zwangeren tussen de 14 en 28 weken. 
Start vanaf 1 september 2023. 
Elke donderdag van 13.30 uur tot 14.00 uur.

Het betreft een inloop spreekuur waarvoor je geen afspraak hoeft te maken. Het gaat op volgorde van binnenkomst. Je meldt je aan bij de balie van de polikliniek verloskunde op de 1e etage.

Er wordt naar het hartje geluisterd, het is geen controle. Vragen kun je bewaren voor je volgende afspraak. Bij spoedvragen of klachten kun je altijd een extra (bel) afspraak inplannen.

Na de 28ste week voel je de baby meestal regelmatig bewegen. Maak je je na 28 weken zorgen over bijvoorbeeld het minder bewegen van de baby, dan bel je de polikliniek. Indien nodig wordt er dan een spoedafspraak ingepland.

Mocht het spreekuur onverwacht niet doorgaan, dan wordt dit gemeld op de website van het BovenIJ. Het is handig om vooraf je komst de website te bekijken. 

Gerelateerde berichten

De eerste baby van 2024 is op 1 januari om 02.56 uur geboren in ons Moeder Kind Centrum.

Lees meer Lees meer over Eerste baby van 2024

Dinsdag 8 augustus 2023 om 14:09 uur is de 1000ste baby geboren in het Moeder Kind Centrum: Evi! Dit is veel eerder dan normaal. 

Lees meer Lees meer over 1000ste baby in het BovenIJ!

Tijdens de zwangerschap krijgt u verschillende onderzoeken aangeboden door de verloskundige of gynaecoloog. Eén van die onderzoeken is de NIPT. Deze afkorting staat voor niet-invasieve prenatale test. Minister Kuipers van Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, heeft besloten dat de NIPT vast onderdeel is van de onderzoeken waarvoor u kunt kiezen. Vanaf 1 april 2023 hoeven zwangeren* daarom geen eigen bijdrage meer te betalen voor de NIPT.

Lees meer Lees meer over Vanaf 1 april 2023 geen kosten meer voor NIPT-test

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem. Als u verder surft, accepteert u onze cookies.

Terug naar bovenScroll naar boven