Afdeling

Bloedprikken

golf
  1. Home
  2. Specialisme & afdeling
  3. Bloedprikken

Voor bloedprikken (bloedafname) in het BovenIJ ziekenhuis maakt u zelf digitaal een afspraak. Ook kunt u zelf de afspraak wijzigen of annuleren. We leggen u uit hoe dit werkt. U kunt ook bloed laten prikken bij een prikpost in de wijk, zonder afspraak. 

Bloed prikken in het BovenIJ

Via het patiëntenportaal Mijn BovenIJ maakt u een afspraak om in het BovenIJ ziekenhuis bloed te prikken. Dit kan als u al bent ingeschreven in ons ziekenhuis. U kunt hier ook afspraken wijzigen of annuleren. 

Mijn BovenIJ

Bloedafname bij kinderen

Bloedafname bij kinderen jonger dan 6 jaar vindt alleen plaats in het ziekenhuis. Kinderen ouder dan 6 jaar kunnen ook op één van de prikposten in de wijk terecht.

Prikposten in de wijk

U kunt ook bloed laten prikken bij een van de prikposten in de wijk. U hoeft dan geen afspraak te maken, behalve in Tuindorp Nieuwendam. Daar is dit wel nodig. De tijden waarop u terecht kunt, verschillen per prikpost.

Prikposten in de wijk

Afspraak maken met ZorgDomein verwijzing

Wordt u verwezen door uw huisarts of verloskundige en heeft u een ZorgDomein verwijzing ontvangen? Dan kunt u met uw ZorgDomein verwijsnummer inloggen op Mijn BovenIJ om een afspraak te maken om bloed te prikken. Dit nummer ontvangt u van uw huisarts of staat op uw patiëntenbericht.  Vul uw verwijsnummer in op het inlogscherm van Mijn BovenIJ en maak een afspraak. Als u voor bloedafname niet nuchter hoeft te zijn, maakt u dan in de middag een afspraak. 

Heeft u een verwijzing van de specialist, dan maakt de assistent op de polikliniek een afspraak voor u.

Bloedprikken: wijzigen of annuleren

Een afspraak voor bloedprikken wijzigen of annuleren doet u in het patiëntenportaal Mijn BovenIJ. Klik op de knop ‘Wijzigen/annuleren’ en vervolgens op DigiD. Na inloggen klikt u rechts boven op 'toon alle afspraken'. U selecteert daarna de afspraak voor bloedafname (laboratorium diagnostiek). Aan de rechterkant ziet u de knoppen 'wijzigen' en 'annuleren'.

Hulp nodig?

Heeft u hulp nodig bij het maken van een afspraak? Dan is ondersteuning mogelijk:

  • In de Digituin, in de centrale hal van het ziekenhuis, staan vrijwilligers klaar om u te helpen met inloggen in het patiëntenportaal Mijn BovenIJ.
  • U kunt uw vraag ook stellen via de BeterDichtbij app.

Uitslag van het bloedonderzoek

De uitslag van het bloedonderzoek is meestal binnen enkele dagen bekend. Uw arts of een medewerker van de polikliniek neemt contact met u op voor de uitslag. Ook kunt u de uitslag zien in het patiëntenportaal Mijn BovenIJ.

Wat neemt u mee?

  • Uw geldige identiteitskaart (rijbewijs, ID kaart, paspoort of verblijfsdocument (incl. zorgpas met BSN)) 
  • Bent u nog niet ingeschreven in het BovenIJ ziekenhuis? Ga dan eerst naar het inschrijfbureau in de centrale hal.

Bloedprikken in afnamelaboratorium BovenIJ

  • Openingstijden Van maandag tot en met vrijdag van 8.10 tot 16.45 uur. Voor de glucose tolerantie test (GTT): van 8.15 tot 9.00 uur. De prikposten in de wijk hebben verschillende openingstijden. 
  • Telefoonnummer Lukt het u niet om digitaal een afspraak in te plannen? Dan kunt u tussen 8.00 en 12.00 uur bellen naar 020-6346466.
  • Route 55

Bloedprikken op afspraak

Wat handig, direct zien wanneer je terecht kan voor het bloedprikken.

Voor bloedprikken maakt u zelf digitaal een afspraak. U doet dit in het patiëntenportaal Mijn BovenIJ. Hier kunt u zelf de afspraak wijzigen of annuleren. Ook kunt u de uitslag zien in het Mijn BovenIJ.

Mijn BovenIJ

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem. Als u verder surft, accepteert u onze cookies.

Terug naar bovenScroll naar boven