29 augustus 2023

1000ste baby in het BovenIJ!

golf
  1. Home
  2. Nieuws
  3. 1000ste baby in het BovenIJ!

Dinsdag 8 augustus 2023 om 14:09 uur is de 1000ste baby geboren in het Moeder Kind Centrum: Evi! Dit is veel eerder dan normaal. 

De trotse ouders van Evi, Dieneke en Hans kregen namens het BovenIJ luiertaart overhandigd. Het team wenst het gezin veel geluk en gezondheid toe.

Zoals ieder jaar vieren we de geboorte van de 1000ste baby. Dit jaar is het al veel eerder dan voorgaande jaren door bevaldrukte in de regio. Dit laat zien hoe we met ieders inspanningen de groei van de geboortezorg in Amsterdam opvangen zowel in het BovenIJ, als met de eerstelijns verloskundigen en kraamzorg in Noord, maar ook met de collega ziekenhuizen in groot Amsterdam. We zijn daarom erg trots op het Moeder Kind Centrum voor hun harde werk de afgelopen periode om alles in goede banen te leiden. Dat verdient een grote pluim.

"Het voelde vertrouwd daarom kozen we weer voor het BovenIJ."
Moeder Dieneke: "We hebben weer voor het BovenIJ gekozen omdat dit zo vertrouwd voelt. Bij onze zoon zijn we ook hier bevallen en dat voelde goed. We zijn heel tevreden en blij hoe het is gegaan."

Voorlichtingen bevallen en borstvoeding
Regelmatig organiseert het BovenIJ gratis (online) voorlichtingen voor zwangeren en hun partner. Zo is er een voorlichting over bevallen en de zorg in het BovenIJ en over het geven van borstvoeding. Aanmelden voor de voorlichting kan via de website. Kijk voor data en meer informatie op www.bovenij.nl/agenda.

Gerelateerde berichten

De eerste baby van 2024 is op 1 januari om 02.56 uur geboren in ons Moeder Kind Centrum.

Lees meer Lees meer over Eerste baby van 2024

Als je in het BovenIJ begeleid wordt voor je zwangerschap, is er nu de mogelijkheid om zonder afspraak langs te komen voor het hartjes-luister-spreekuur.

Lees meer Lees meer over Hartjes-spreekuur in het BovenIJ

Tijdens de zwangerschap krijgt u verschillende onderzoeken aangeboden door de verloskundige of gynaecoloog. Eén van die onderzoeken is de NIPT. Deze afkorting staat voor niet-invasieve prenatale test. Minister Kuipers van Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, heeft besloten dat de NIPT vast onderdeel is van de onderzoeken waarvoor u kunt kiezen. Vanaf 1 april 2023 hoeven zwangeren* daarom geen eigen bijdrage meer te betalen voor de NIPT.

Lees meer Lees meer over Vanaf 1 april 2023 geen kosten meer voor NIPT-test

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem. Als u verder surft, accepteert u onze cookies.

Terug naar bovenScroll naar boven