Verwijsbrief

golf
  1. Home
  2. Praktische informatie
  3. Kosten en verzekering
  4. Verwijsbrief

Verwijsbrief

Voor zorg in het BovenIJ ziekenhuis heeft u altijd een verwijsbrief nodig, om voor vergoeding van de behandelkosten in aanmerking te komen. Heeft u geen verwijsbrief? Dan moet u de behandeling waarschijnlijk zelf betalen. Of u wordt pas behandeld, als u de juiste verwijsbrief heeft.

Huisarts

U moet zelf zorgen voor een verwijsbrief. Meestal krijgt u deze van uw huisarts, maar ook andere zorgverleners kunnen een verwijsbrief schrijven. Het verschilt per zorgverzekeraar wie als verwijzer wordt geaccepteerd. Een verwijsbrief is maximaal 1 jaar geldig. Dat betekent dat u binnen het jaar nadat u de verwijzing hebt gekregen een eerste afspraak moet hebben gehad.

De specialist van het BovenIJ informeert uw huisarts per (digitale) brief als uw behandeling bij het BovenIJ ziekenhuis is afgerond. Vanaf dat moment is uw huisarts weer uw hoofdbehandelaar. Krijgt u een ander gezondheidsprobleem dan waarvoor u onder behandeling bent, dan is er altijd een verwijsbrief nodig van uw huisarts of medisch specialist.

Nieuwe verwijsbrief

Voor elk nieuwe probleem met uw gezondheid, heeft u een nieuwe verwijsbrief nodig. Vergeet dus niet om deze verwijsbrief mee te nemen naar uw afspraak in het BovenIJ ziekenhuis.

Verwijsbrief vergeten?

Heeft u geen verwijsbrief, of bent u hem vergeten? Breng de verwijsbrief dan na uw afspraak zo snel mogelijk naar het ziekenhuis, of stuur ‘m op naar:

BovenIJ ziekenhuis
T.a.v. Polikliniek … (waar u onder behandeling bent)
Postbus 37610
1030 BD Amsterdam

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem. Als u verder surft, accepteert u onze cookies.

Terug naar bovenScroll naar boven