29 september 2023

Doe mee met Stoptober en zet de eerste stap naar een rookvrij leven

golf
  1. Home
  2. Nieuws
  3. Doe mee met Stoptober
Zaterdag 4 mei van 12.00 tot 18.00 uur is het niet mogelijk om in te loggen in Mijn BovenIJ. Dit komt door technische werkzaamheden.

Stoptober is een mooie kans om samen met anderen gedurende 28 dagen niet te roken in oktober. Vanaf 1 oktober bundelen rokers en niet-rokers hun krachten om elkaar te ondersteunen in deze uitdaging. Doet u ook mee?

Waarom Stoptober zo succesvol is
Het succes van Stoptober schuilt in de positieve aanpak en de krachtige ondersteuning die het biedt. Meer dan 400.000 mensen gingen u al voor. Met de Stoptober App en Stoptober Socials heeft u altijd uw persoonlijke stophulp bij de hand. U ontvangt nuttige tips en blijft in contact met medestoppers.

De afgelopen jaren hebben aangetoond dat samen stoppen echt werkt. Bovendien zijn die 28 dagen goed te overzien. Wist u dat u na deze periode vijf keer meer kans hebt om blijvend te stoppen? Dat verklaart het succes van Stoptober.

Waarom zou u meedoen?
Verbeter uw gezondheid: Stoppen met roken heeft directe voordelen voor uw gezondheid. Uw longfunctie verbetert, u vermindert het risico op hart- en vaatziekten en u krijgt meer energie.

Bespaar geld: Roken is kostbaar. Door te stoppen, bespaart u niet alleen op sigaretten, maar ook op gezondheidszorgkosten.

Verhoog uw levenskwaliteit: Zowel fysiek als mentaal zult u zich beter voelen. U krijgt uw smaak- en reukzin terug, uw huid wordt gezonder en stress vermindert.

Waar wacht u nog op? Doe mee en maak van oktober de maand waarin u de eerste stap zet naar een rookvrij leven. Samen kunnen we deze uitdaging aan, en u staat versteld van wat u kunt bereiken.

Hoe kunt u meedoen?
Meld u eenvoudig aan op de website van Stoptober, waar u toegang heeft tot waardevolle tips, adviezen, live evenementen, een informatief magazine, een actieve sociale gemeenschap en de handige Stoptober App. Het is helemaal gratis.

Heb u behoefte aan meer informatie of heeft u vragen?
Kom dan naar het BovenIJ. Longverpleegkundige Lieke staat voor u klaar in de BrasserIJ. Ze staat klaar om al u vragen te beantwoorden op de volgende tijdstippen:

Maandag 2 oktober tussen 10.00 en 13.30 uur
Dinsdag 17 oktober tussen 13.00 en 16.00 uur

Wij zijn nu al trots op uw inzet.

In ons ziekenhuis zetten we ons in voor een veilige en gezonde werkomgeving, en we streven naar een Rookvrij BovenIJ. Daarom ondersteunen we het Stoptober initiatief van harte.

Gerelateerde berichten

Een longziekte heeft een grote invloed op je leven. Vaak moet je je leven aanpassen en zijn er dingen die je niet meer kunt doen. Gevoelens van boosheid, frustratie of juist opluchting zijn herkenbaar voor anderen die hetzelfde meemaken. Het is fijn om hierover te praten met mensen die begrijpen wat je doormaakt. Bij het Longfonds begrijpen we dit. Wij bieden een veilige ruimte waar je goede informatie krijgt en waar je ervaringen kunt delen. Dit kan je helpen om te gaan met situaties en emoties die komen kijken bij een longziekte. Niet alleen jij, maar ook je partner en familie kunnen veel leren van de ervaringen en tips die gedeeld worden. 

Lees meer Lees meer over Bijeenkomst Longpunt 7 mei 2024

COPD en andere longziekten kunnen leiden tot beperkingen. Om deze zoveel mogelijk te verminderen, biedt het BovenIJ een longrevalidatie programma aan. Om het meeste effect te behalen, kunnen onze longrevalidatie-patiënten nu ook gebruik maken van de Thuismeten app.

Lees meer Lees meer over Nieuw! Thuismeten bij longrevalidatie

Een longziekte heeft een grote invloed op je leven. Vaak moet je je leven aanpassen en zijn er dingen die je niet meer kunt doen. Gevoelens van boosheid, frustratie of juist opluchting zijn herkenbaar voor anderen die hetzelfde meemaken. Het is fijn om hierover te praten met mensen die begrijpen wat je doormaakt.

Lees meer Lees meer over Longpunt: terug van weggeweest

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem. Als u verder surft, accepteert u onze cookies.

Terug naar bovenScroll naar boven