01 december 2023

Nieuw! Thuismeten bij longrevalidatie

golf
  1. Home
  2. Nieuws
  3. Nieuw! Thuismeten bij longrevalidatie

COPD en andere longziekten kunnen leiden tot beperkingen. Om deze zoveel mogelijk te verminderen, biedt het BovenIJ een longrevalidatie programma aan. Om het meeste effect te behalen, kunnen onze longrevalidatie-patiënten nu ook gebruik maken van de Thuismeten app.

Het longrevalidatie programma helpt patiënten met COPD of een andere longziekte om zo goed mogelijk voor zichzelf te zorgen, zodat zij zo lang en gezond mogelijk kunnen leven. Een team van medewerkers begeleidt patiënten op allerlei gebieden: bewegen, ademhaling en ontspanning, informatiebijeenkomsten en leefstijlbijeenkomsten.

Thuismeten bij longrevalidatie

De Thuismeten app ondersteunt dit programma. De app stuurt berichten tijdens de revalidatie. Dit kunnen tips zijn over bewegen, of gezonde leefstijl. Patiënten kunnen ook aangeven of ze thuis oefeningen hebben gedaan en hoe ze dit hebben ervaren. Zo krijgen we meer inzicht in het effect van de revalidatie.

Longverpleegkundige Marije Meijerink: ‘De Thuismeten app geeft informatie over alle onderdelen van de revalidatie, geeft inzicht in je eigen voortgang en helpt je bij het zelfstandig voortzetten van de trainingen na de revalidatie.’

Patiënt Jan gebruikt meerdere programma's in de Thuismeten app. Hij vertelt: ‘De Thuismeten app heeft voor mij als patiënt de waarde dat het onrust wegneemt. Longen zijn onvoorspelbaar en je kunt niet voor ieder dingetje bij de dokter komen. Toen het een keer niet zo lekker met mij ging en ik dat aangaf in de app, kwam er direct reactie vanuit het BovenIJ. Dat je zo wordt gemonitord vind ik geruststellend.’

Betrouwbare informatie

Patiënten gebruiken de Thuismeten app naast hun afspraken in het BovenIJ. Een groot voordeel voor longrevalidatiepatiënten is dat zij er betrouwbare informatie kunnen vinden, afkomstig van BovenIJ-zorgprofessionals zelf. Thuismeten bij longrevalidatie geeft de patiënt zo extra grip op de eigen gezondheid en het herstel.

Gerelateerde berichten

Een longziekte heeft een grote invloed op je leven. Vaak moet je je leven aanpassen en zijn er dingen die je niet meer kunt doen. Gevoelens van boosheid, frustratie of juist opluchting zijn herkenbaar voor anderen die hetzelfde meemaken. Het is fijn om hierover te praten met mensen die begrijpen wat je doormaakt.

Lees meer Lees meer over Longpunt: terug van weggeweest

Stoptober is een mooie kans om samen met anderen gedurende 28 dagen niet te roken in oktober. Vanaf 1 oktober bundelen rokers en niet-rokers hun krachten om elkaar te ondersteunen in deze uitdaging. Doet u ook mee?

Lees meer Lees meer over Doe mee met Stoptober en zet de eerste stap naar een rookvrij leven

Jan-Willem Kroon, longarts en Linda van Aalten, klinisch informaticus in BovenIJ zijn door de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ) gevraagd om meer te vertellen over de hybride zorg die BovenIJ aan haar patiënten levert. Hierover is een podcast gemaakt en vanaf nu te beluisteren. 

Lees meer Lees meer over Podcast over hybride zorg in BovenIJ
‘De app is echt een uitkomst!’

‘De app is echt een uitkomst!’

Twintig jaar geleden belandde Jan (76) met een longontsteking in het BovenIJ. Hij dacht na de longontsteking weer op te knappen, maar niets was minder waar. Na een longfunctieonderzoek ontdekte de arts dat hij de longziekte COPD had. Sindsdien wordt Jan goed in de gaten gehouden, o.a. met de Thuismeten app. ‘De app is echt een uitkomst!’

Lees de hele ervaring

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem. Als u verder surft, accepteert u onze cookies.

Terug naar bovenScroll naar boven