03 november 2023

Longpunt: terug van weggeweest

golf
  1. Home
  2. Nieuws
  3. Longpunt: terug van weggeweest

Een longziekte heeft een grote invloed op je leven. Vaak moet je je leven aanpassen en zijn er dingen die je niet meer kunt doen. Gevoelens van boosheid, frustratie of juist opluchting zijn herkenbaar voor anderen die hetzelfde meemaken. Het is fijn om hierover te praten met mensen die begrijpen wat je doormaakt.

Bij het Longfonds begrijpen we dit. Wij bieden een veilige ruimte waar je goede informatie krijgt en waar je ervaringen kunt delen. Dit kan je helpen om te gaan met situaties en emoties die komen kijken bij een longziekte. Niet alleen jij, maar ook je partner en familie kunnen veel leren van de ervaringen en tips die gedeeld worden.


Dichtbij jou

Longpunten worden door vrijwilligers van het Longfonds op ongeveer 60 locaties in Nederland georganiseerd, dus er is altijd een Longpunt bij jou in de buurt, ook in het BovenIJ.

 

Tijdens deze gratis bijeenkomsten bespreken we onderwerpen die belangrij zijn voor mensen met een longziekte. Zoals hoe je omgaat met je energie, nieuwe ontwikkelingen en het juiste gebruik van medicijnen. Een zorgverlener verstrekt informatie en beantwoordt vragen. Daarnaast is er gelegenheid om met elkaar te praten onder het genot van een kop koffie.

Longpunt in het BovenIJ

De eerste bijeenkomst is op Wereld COPD 15 november 2023 en de tweede op 7 mei 2024 om 14.30-16.00 uur. Aanmelden hier kan door een e-mail te sturen naar: .

Kom naar een gratis Longpunt bij jou in de buurt.

Longpunten: ontmoet elkaar | Longfonds

Gerelateerde berichten

COPD en andere longziekten kunnen leiden tot beperkingen. Om deze zoveel mogelijk te verminderen, biedt het BovenIJ een longrevalidatie programma aan. Om het meeste effect te behalen, kunnen onze longrevalidatie-patiënten nu ook gebruik maken van de Thuismeten app.

Lees meer Lees meer over Nieuw! Thuismeten bij longrevalidatie

Stoptober is een mooie kans om samen met anderen gedurende 28 dagen niet te roken in oktober. Vanaf 1 oktober bundelen rokers en niet-rokers hun krachten om elkaar te ondersteunen in deze uitdaging. Doet u ook mee?

Lees meer Lees meer over Doe mee met Stoptober en zet de eerste stap naar een rookvrij leven

Jan-Willem Kroon, longarts en Linda van Aalten, klinisch informaticus in BovenIJ zijn door de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ) gevraagd om meer te vertellen over de hybride zorg die BovenIJ aan haar patiënten levert. Hierover is een podcast gemaakt en vanaf nu te beluisteren. 

Lees meer Lees meer over Podcast over hybride zorg in BovenIJ

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem. Als u verder surft, accepteert u onze cookies.

Terug naar bovenScroll naar boven