Nieuws

Nieuws uit het BovenIJ

golf

1.365 baby’s, 5.000 beeldbelafspraken en maar liefst 100.000 verwijzingen: het is een greep uit de cijfers van 2021. Maar wat betekenen die cijfers in de praktijk?

Lees meer Lees meer over Bekijk ons jaarbeeld 2021

Ed kreeg te maken met hartproblemen, waarvoor hij twee keer per jaar voor controle naar de polikliniek cardiologie komt. Tussen de controles door maakt hij gebruik van de Thuismeten app. Dat ervaart hij als geruststellend.

Lees meer Lees meer over Ed over het gemak van de Thuismeten app

De BovenIJ apotheek gaat verspilling van medicijnen tegen met behulp van PharmaSwap. Via deze "marktplaats" kopen we medicijnen op die ergens anders over blijven en bieden we onze eigen restvoorraden aan voordat ze over de datum raken.

Lees meer Lees meer over BovenIJ bespaart met PharmaSwap

BovenIJ’er Willy Frits (Teamhoofd Algemene Techniek) zet in zijn werk grote stappen in de verduurzaming van het BovenIJ. Een innovatief voorbeeld is de kanaalwaterkoeling: een milieuvriendelijke techniek met oppervlaktewater uit het Noordhollandsch Kanaal.

Lees meer Lees meer over Duurzaam BovenIJ: koelen met kanaalwater

BovenIJ-verpleegkundigen verplegen met persoonlijke zorg en aandacht. Daarom zetten we vandaag, op de Dag van de Verpleging, onze geweldige (leerling) verpleegkundigen en verzorgenden in het zonnetje!

Lees meer Lees meer over 12 mei: Dag van de Verpleging

Voor veel medische diagnoses bestaan meerdere behandelingen. Elke behandeling heeft voor- en nadelen. En iedere patiënt is anders. Wat de beste behandeling is, verschilt per patiënt. Het BovenIJ ziekenhuis biedt ondersteuning aan patiënten bij het maken van die keuze. Zo beslissen zij samen welke behandeling het beste bij de patiënt past. Het BovenIJ zet hiervoor de digitale keuzehulp in van PATIËNT+.

Lees meer Lees meer over BovenIJ zet digitale keuzehulp in voor patiënt

De carrièreswitch van Myra

Ik mocht bij een geplande keizersnede zijn op een meeloop-dag. Zo bijzonder om dat mee te maken! 

Myra (31) werkte als personal trainer, maar wilde eigenlijk al vanaf de middelbare school anesthesiemedewerker worden. De coronacrisis gaf haar een duwtje in de rug. Ze zag een vacature voor een anesthesiemedewerker-in-opleiding bij het BovenIJ en is nu een jaar bezig. Tijdens praktijkperiodes draait ze mee op de OK. ‘Je staat altijd op scherp en dat trekt mij juist in dit vak. Het leven van de patiënten ligt in jouw handen. Daar wil ik graag aan bijdragen!‘

Meer weten over werken bij het BovenIJ? Kijk op onze werkenbij-site.

Lees het verhaal van Myra

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem. Als u verder surft, accepteert u onze cookies.

Terug naar bovenScroll naar boven