Nieuws

Nieuws uit het BovenIJ

golf
15-06-2023

Jaaroverzicht 2022

Met trots presenteren wij ons jaaroverzicht 2022 met een greep uit onze bijzondere gebeurtenissen van het afgelopen jaar. 

 

 

Lees meer Lees meer over Jaaroverzicht 2022

Heerlijk die zon: goed voor lichaam en geest. Helaas kan de zon ook voor problemen zorgen: huidveroudering, -verbranding en zelfs kanker. Daarom is het belangrijk om ons goed te beschermen. Dit is voor iedereen verstandig, vooral voor kinderen en jongeren.

Lees meer Lees meer over Verstandig in de zon

Patiënten met een acuut herseninfarct op de spoedeisende hulp van Amsterdam UMC kunnen voortaan na de eerste behandeling direct terecht in het BovenIJ. 'Door deze samenwerking krijgt de patiënt de juiste zorg op de juiste plek', aldus neuroloog Yvo Roos bij Amsterdam UMC. Op 17 mei ondertekenden de raden van bestuur de samenwerkingsovereenkomst.

Lees meer Lees meer over Samenwerking tussen Amsterdam UMC en BovenIJ voor patiënten met herseninfarcten

Op 30 mei 2023 opent de Spoedpost Amsterdam-Noord haar deuren voor patiënten. In deze nieuwe spoedpost, die afgelopen donderdag feestelijk werd geopend door minister Kuipers, werkt een team van huisartsen, SEH-artsen, medisch specialisten, SEH–verpleegkundigen en triagisten samen. Zo krijgt u als patiënt zo snel mogelijk de juiste zorg van de juiste zorgprofessional die past bij uw acute medische klacht. De Spoedpost Amsterdam-Noord is te vinden aan de achterzijde van het BovenIJ.

Lees meer Lees meer over Spoedpost Amsterdam-Noord open voor patiënten

Ernst Kuipers, minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, opende donderdag 25 mei 2023 de vernieuwde eerste Amsterdamse integrale spoedpost in Amsterdam-Noord. “Ik ben er van overtuigd dat deze Spoedpost een enorme aanwinst zal zijn voor de hele populatie hier in de regio”, zegt de minister tijdens de opening. Dinsdag 30 mei vanaf 16.00 uur kunnen patiënten er terecht.

Lees meer Lees meer over Amsterdams eerste integrale spoedpost opent haar deuren in Amsterdam-Noord

Verbonden met het BovenIJ

Het BovenIJ was als een vervangend thuis voor mij. In het ziekenhuis kent iedereen elkaar en zegt elkaar gedag.

Jana vindt dat zorgzaamheid één van de belangrijkste eigenschappen is van een verpleegkundige. “Je probeert patiënten gerust te stellen, dat het oké is om hulp te vragen. Daarin wil je geloofwaardig over komen, ook als je het hartstikke druk hebt. Als je in dit werk wat geeft, krijg je heel veel terug.”

Meer weten over werken bij het BovenIJ? Kijk op onze werkenbij-site.

 

Lees het verhaal van Jana

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem. Als u verder surft, accepteert u onze cookies.

Terug naar bovenScroll naar boven