Nieuws

Nieuws uit het BovenIJ

golf

Stoptober is een mooie kans om samen met anderen gedurende 28 dagen niet te roken in oktober. Vanaf 1 oktober bundelen rokers en niet-rokers hun krachten om elkaar te ondersteunen in deze uitdaging. Doet u ook mee?

Lees meer Lees meer over Doe mee met Stoptober en zet de eerste stap naar een rookvrij leven

Als je in het BovenIJ begeleid wordt voor je zwangerschap, is er nu de mogelijkheid om zonder afspraak langs te komen voor het hartjes-luister-spreekuur.

Lees meer Lees meer over Hartjes-spreekuur in het BovenIJ

Voor kinderen is een bezoek of verblijf in het BovenIJ een spannende ervaring. We doen ons best om te zorgen voor een goede ervaring, met zo min mogelijk spanning. Een goede voorbereiding helpt. We hebben daarom verschillende filmpjes gemaakt, die hieraan bij kunnen dragen.

Lees meer Lees meer over Kindvriendelijk BovenIJ: bereid je voor met een video

Dinsdag 8 augustus 2023 om 14:09 uur is de 1000ste baby geboren in het Moeder Kind Centrum: Evi! Dit is veel eerder dan normaal. 

Lees meer Lees meer over 1000ste baby in het BovenIJ!

Samenwerking dermatologen, plastisch chirurgen en huisartsen brengt zorg dichtbij. Nu ook chirurgische ingrepen bij de huisarts. Patiënten hoeven niet meer altijd naar het ziekenhuis voor kleinere ingrepen.

Lees meer Lees meer over Opereren bij de huisarts

Het BovenIJ is al jaren bezig met een grote energietransitie. En met resultaat. Nu ook de keuken elektrisch kookt, staat het verbruik van aardgas deze zomermaanden op nul. Alleen in de winter is (nog) een minimale hoeveelheid nodig voor luchtbevochtiging. Milieucoördinator Mirjam Huisman: ‘Je moet durven en het echt willen.’

Lees meer Lees meer over Aardgasvrij BovenIJ: ‘Mooi om dit met elkaar te doen’

Verbonden met het BovenIJ

Het BovenIJ was als een vervangend thuis voor mij. In het ziekenhuis kent iedereen elkaar en zegt elkaar gedag.

Jana vindt dat zorgzaamheid één van de belangrijkste eigenschappen is van een verpleegkundige. “Je probeert patiënten gerust te stellen, dat het oké is om hulp te vragen. Daarin wil je geloofwaardig over komen, ook als je het hartstikke druk hebt. Als je in dit werk wat geeft, krijg je heel veel terug.”

Meer weten over werken bij het BovenIJ? Kijk op onze werkenbij-site.

 

Lees het verhaal van Jana

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem. Als u verder surft, accepteert u onze cookies.

Terug naar bovenScroll naar boven