Nieuws

Nieuws uit het BovenIJ

golf

Een hartziekte is een ingrijpende gebeurtenis, die voor veel onzekerheid kan zorgen. Daarom zet het BovenIJ nu ook Thuismeten in bij hartrevalidatieprogramma’s. Dat helpt patiënten om weer meer vertrouwen in hun lijf te krijgen.

Lees meer Lees meer over Nu ook Thuismeten bij hartrevalidatie

Via Mijn BovenIJ kunt u in uw medisch dossier kijken. Patiënten die dat willen, kunnen ook een mantelzorger of naaste toegang geven tot hun Mijn BovenIJ. Zij moeten deze persoon dan machtigen. Ook ouders/verzorgers kunnen worden gemachtigd om inzicht te krijgen in het dossier van hun kind.

Lees meer Lees meer over Meekijken in Mijn BovenIJ van uw kind of uw naaste

Onderhandelingen tussen de NVZ (Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen) en de vakbonden over een nieuwe cao Ziekenhuizen zijn vastgelopen. De vakbonden houden daarom op donderdag 16 maart een landelijke actie, waar ook medewerkers van het BovenIJ aan meedoen. Op de actiedag werken zij aangepaste diensten, zoals op zondag.

Lees meer Lees meer over Landelijke actiedag op donderdag 16 maart

Met het Integraal Zorgakkoord (IZA) als uitgangspunt, zet het BovenIJ in op passende zorg. Een factsheet met cijfers over de transformatie en digitalisering van zorg in het BovenIJ laat zien dat we goed op weg zijn. De meerjarenvisie van BovenIJ gaat uit van de juiste zorg op de juiste plek door de juiste zorgprofessional, inzet van digitale middelen waar mogelijk en wenselijk vanuit patiëntperspectief, samenwerking in de (regionale) zorg- en welzijnsketen en zoveel mogelijk eigen regie door, voor en met de patiënt.

Lees meer Lees meer over BovenIJ: ‘Slimme zorg is passende zorg’

Twintig jaar geleden belandde Jan (76) met een longontsteking in het BovenIJ. Hij dacht na de longontsteking weer op te knappen, maar niets was minder waar. Na een longfunctieonderzoek ontdekte de arts dat hij de longziekte COPD had. Sindsdien wordt Jan goed in de gaten gehouden, o.a. met de Thuismeten app. ‘De app is echt een uitkomst!’

Lees meer Lees meer over Jan gebruikt de Thuismeten app: ‘De app is echt een uitkomst!’

Jan-Willem Kroon, longarts en Linda van Aalten, klinisch informaticus in BovenIJ zijn door de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ) gevraagd om meer te vertellen over de hybride zorg die BovenIJ aan haar patiënten levert. Hierover is een podcast gemaakt en vanaf nu te beluisteren. 

Lees meer Lees meer over Podcast over hybride zorg in BovenIJ

Verbonden met het BovenIJ

Het BovenIJ was als een vervangend thuis voor mij. In het ziekenhuis kent iedereen elkaar en zegt elkaar gedag.

Jana vindt dat zorgzaamheid één van de belangrijkste eigenschappen is van een verpleegkundige. “Je probeert patiënten gerust te stellen, dat het oké is om hulp te vragen. Daarin wil je geloofwaardig over komen, ook als je het hartstikke druk hebt. Als je in dit werk wat geeft, krijg je heel veel terug.”

Meer weten over werken bij het BovenIJ? Kijk op onze werkenbij-site.

 

Lees het verhaal van Jana

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem. Als u verder surft, accepteert u onze cookies.

Terug naar bovenScroll naar boven