Nieuws

Nieuws uit het BovenIJ

golf

Een mooie waardering voor de polikliniek oogheelkunde. Onlangs bezocht een delegatie van de opleiding Optometrie uit Utrecht het BovenIJ. Door de intensieve, persoonlijke begeleiding en coaching van de studenten door de praktijkopleider en oogarts staat de poli oogheelkunde van ons ziekenhuis goed aangeschreven. En daar mogen we als ziekenhuis trots op zijn.

Lees meer Lees meer over Optometrie opleiding uit Utrecht bezoekt BovenIJ

1.365 baby’s, 5.000 beeldbelafspraken en maar liefst 100.000 verwijzingen: het is een greep uit de cijfers van 2021. Maar wat betekenen die cijfers in de praktijk?

Lees meer Lees meer over Bekijk ons jaarbeeld 2021

Ed kreeg te maken met hartproblemen, waarvoor hij twee keer per jaar voor controle naar de polikliniek cardiologie komt. Tussen de controles door maakt hij gebruik van de Thuismeten app. Dat ervaart hij als geruststellend.

Lees meer Lees meer over Ed over het gemak van de Thuismeten app

De BovenIJ apotheek gaat verspilling van medicijnen tegen met behulp van PharmaSwap. Via deze "marktplaats" kopen we medicijnen op die ergens anders over blijven en bieden we onze eigen restvoorraden aan voordat ze over de datum raken.

Lees meer Lees meer over BovenIJ bespaart met PharmaSwap

BovenIJ’er Willy Frits (Teamhoofd Algemene Techniek) zet in zijn werk grote stappen in de verduurzaming van het BovenIJ. Een innovatief voorbeeld is de kanaalwaterkoeling: een milieuvriendelijke techniek met oppervlaktewater uit het Noordhollandsch Kanaal.

Lees meer Lees meer over Duurzaam BovenIJ: koelen met kanaalwater

BovenIJ-verpleegkundigen verplegen met persoonlijke zorg en aandacht. Daarom zetten we vandaag, op de Dag van de Verpleging, onze geweldige (leerling) verpleegkundigen en verzorgenden in het zonnetje!

Lees meer Lees meer over 12 mei: Dag van de Verpleging

Verbonden met het BovenIJ

Het BovenIJ was als een vervangend thuis voor mij. In het ziekenhuis kent iedereen elkaar en zegt elkaar gedag.

Jana vindt dat zorgzaamheid één van de belangrijkste eigenschappen is van een verpleegkundige. “Je probeert patiënten gerust te stellen, dat het oké is om hulp te vragen. Daarin wil je geloofwaardig over komen, ook als je het hartstikke druk hebt. Als je in dit werk wat geeft, krijg je heel veel terug.”

Meer weten over werken bij het BovenIJ? Kijk op onze werkenbij-site.

 

Lees het verhaal van Jana

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem. Als u verder surft, accepteert u onze cookies.

Terug naar bovenScroll naar boven