Nieuws

Nieuws uit het BovenIJ

golf
Ondertekening meerjarenovereenkomst Zilveren Kruis en BovenIJ januari 2023

BovenIJ en Zilveren Kruis hebben voor de komende drie jaar een meerjarenovereenkomst gesloten. Edwin van der Meer, voorzitter raad van bestuur BovenIJ: “In Amsterdam Noord is het BovenIJ samen met andere zorg- en welzijnsorganisaties al jaren bezig om de beweging naar passende zorg te maken. Dat doen we binnen het programma Beter Samen in Noord van de Krijtmolenalliantie”.

Lees meer Lees meer over Het BovenIJ en Zilveren Kruis ondertekenen meerjarenovereenkomst

De allereerste baby in ons Moeder Kind Centrum is geboren: Sara! De baby is op 01 januari 2023, om 02:33 uur geboren. Een mooi begin van het nieuwe jaar voor dit gezin.

Lees meer Lees meer over Baby Sara, eerste baby van 2023 in BovenIJ

Overal in het BovenIJ ziet u schitterend versierde kerstbomen, mooie kerstkransen, schalen met vrolijk gekleurde kerstballen en fonkelende lichtjes. Het BovenIJ is klaar voor de kerst.

Lees meer Lees meer over Het BovenIJ wenst u fijne feestdagen

Huisartsenposten Amsterdam locatie Amsterdam-Noord (HAP) en de Spoedeisende Hulp (SEH) van het BovenIJ werken al jaren intensief samen op het gebied van acute zorg. Deze samenwerking gaan we nu nog verder vormgeven met de verbouwing tot één integrale spoedpost.

Lees meer Lees meer over Update: Verbouwing SEH en HAP

Vanaf maandag 28 november is het BovenIJ zichtbaar op Facebook en Instagram met een Werken bij BovenIJ-campagne. De online campagne duurt 2 maanden. 

Lees meer Lees meer over Heeft u onze Werken bij BovenIJ-campagne gezien?

Bij zwangerschapshypertensie is er sprake van een verhoogde bloeddruk tijdens de zwangerschap. Dit ontwikkelt zich meestal in het laatste trimester en kan schadelijk zijn voor moeder en baby. Zwangere vrouwen met een hoge bloeddruk worden daarom vaak gecontroleerd. Voorheen moesten zij wel 3 of 4 keer per week op de poli komen. Met de Thuismeten app hoeft dat nog maar 1 keer in de 2 weken.

Lees meer Lees meer over Minder ziekenhuisbezoeken door Thuismeten bij zwangerschapshypertensie

Verbonden met het BovenIJ

Het BovenIJ was als een vervangend thuis voor mij. In het ziekenhuis kent iedereen elkaar en zegt elkaar gedag.

Jana vindt dat zorgzaamheid één van de belangrijkste eigenschappen is van een verpleegkundige. “Je probeert patiënten gerust te stellen, dat het oké is om hulp te vragen. Daarin wil je geloofwaardig over komen, ook als je het hartstikke druk hebt. Als je in dit werk wat geeft, krijg je heel veel terug.”

Meer weten over werken bij het BovenIJ? Kijk op onze werkenbij-site.

 

Lees het verhaal van Jana

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem. Als u verder surft, accepteert u onze cookies.

Terug naar bovenScroll naar boven