Nieuws

Nieuws uit het BovenIJ

golf

Van 9 t/m 15 oktober is het Baby Loss Awareness Week. Een week waarin wereldwijd extra aandacht wordt gevraagd voor babysterfte en de herdenking van overleden baby’tjes. Het BovenIJ is deze week als het donker is verlicht.

Lees meer Lees meer over BovenIJ verlicht: Baby Loss Awareness Week

Eind september opende 35 jaar geleden Prinses Juliana officieel het BovenIJ ziekenhuis. Om dit niet ongemerkt voorbij te laten gaan, staat het najaar van 2022 in het teken van het 35 jarig bestaan. 

Lees meer Lees meer over Hoera BovenIJ 35 jaar

Er zijn ruim 10.000 nieuwe patiënten per jaar waar een vorm van bloedkanker bij wordt vastgesteld. Daarmee is bloedkanker de 5de meest voorkomende vorm van kanker in Nederland.

Lees meer Lees meer over Deze maand aandacht voor bloedkanker

Coen uit Ilpendam kreeg als fanatiek fietser en schaatser te maken met Parkinson. Maar in plaats van bij de pakken neer te gaan zitten, fietst hij duizenden kilometers per jaar en doet hij binnenkort voor de tweede keer mee aan Bike voor Parkinson.

Lees meer Lees meer over Parkinson houdt Coen niet tegen om fanatiek te sporten

Deze week start een grote groep BOL-stagiairs bij het BovenIJ. Het aantal stagiairs die vanuit een verpleegkundige opleiding starten, is dit schooljaar meer dan voorheen. En dat is een goede ontwikkeling.

Lees meer Lees meer over BovenIJ verwelkomt grote groep stagiairs

Volgens de visie “digitaal waar mogelijk, fysiek als het nodig is” innoveert het BovenIJ haar zorg. Zo ook voor patiënten met zwangerschapsdiabetes, die nu de Thuismeten app kunnen gebruiken.

Lees meer Lees meer over Nu ook Thuismeten bij zwangerschapsdiabetes

Verbonden met het BovenIJ

Het BovenIJ was als een vervangend thuis voor mij. In het ziekenhuis kent iedereen elkaar en zegt elkaar gedag.

Jana vindt dat zorgzaamheid één van de belangrijkste eigenschappen is van een verpleegkundige. “Je probeert patiënten gerust te stellen, dat het oké is om hulp te vragen. Daarin wil je geloofwaardig over komen, ook als je het hartstikke druk hebt. Als je in dit werk wat geeft, krijg je heel veel terug.”

Meer weten over werken bij het BovenIJ? Kijk op onze werkenbij-site.

 

Lees het verhaal van Jana

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem. Als u verder surft, accepteert u onze cookies.

Terug naar bovenScroll naar boven