Nieuws

Nieuws uit het BovenIJ

golf

De Raad van Toezicht van het BovenIJ ziekenhuis wordt versterkt met de toetreding van Arjan in ’t Veld. Met zijn benoeming geeft de Raad van Toezicht verdere invulling aan het innovatieve, digitale profiel binnen de Raad. Tevens is de heer in ‘t Veld lid van de Auditcommissie Financiën.

Lees meer Lees meer over Nieuw lid Raad van Toezicht BovenIJ ziekenhuis

De allereerste baby in het Moeder Kind Centrum in 2022 is geboren: Mads! Hij is overdag op 2 januari 2022, om 15:47 uur geboren. Wat een mooi begin van het jaar voor dit gezin.

Lees meer Lees meer over Baby Mads, eerste baby in BovenIJ ziekenhuis in 2022

Is het nodig dat u bloed laat prikken of urine of ontlasting moet inleveren bij de bloedafname poli? Dan kunt u hiervoor digitaal een afspraak maken. Bezoek aan de bloedafname poli zonder dat u van tevoren een afspraak hebt gemaakt, is niet meer mogelijk.

Lees meer Lees meer over Bloedprikken? Maak zelf uw afspraak

Niek werd met 34 weken te vroeg geboren in ons Moeder Kind Centrum. Op 17 november, Wereld Prematurendag vertellen de ouders van Niek hoe zij de vroeggeboorte hebben ervaren.

Lees meer Lees meer over Wereld Prematurendag: ouders van Niek vertellen over hun ervaring

In oktober werd onze collega Margriet Wijngaarden, logopedist voor 'tijdschrift voor verzorgenden' geïnterviewd over 9 valkuilen in de communicatie met mensen die de taalstoornis afasie hebben. De stoornis komt veel voor bij mensen met niet-aangeboren hersenletsel (NAH).

Lees meer Lees meer over Interview en tips van Margriet Wijngaarden over afasie

Vanaf de zomer geven we maandelijks inzicht in onze cijfers over het aantal geboortes in ons Moeder Kind Centrum. In de maand oktober zijn er 126 baby's in het BovenIJ geboren.

Lees meer Lees meer over Geboortecijfers Moeder Kind Centrum

Verbonden met het BovenIJ

Het BovenIJ was als een vervangend thuis voor mij. In het ziekenhuis kent iedereen elkaar en zegt elkaar gedag.

Jana vindt dat zorgzaamheid één van de belangrijkste eigenschappen is van een verpleegkundige. “Je probeert patiënten gerust te stellen, dat het oké is om hulp te vragen. Daarin wil je geloofwaardig over komen, ook als je het hartstikke druk hebt. Als je in dit werk wat geeft, krijg je heel veel terug.”

Meer weten over werken bij het BovenIJ? Kijk op onze werkenbij-site.

 

Lees het verhaal van Jana

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem. Als u verder surft, accepteert u onze cookies.

Terug naar bovenScroll naar boven