Nieuws

Nieuws uit het BovenIJ

golf

Twintig jaar geleden belandde Jan (76) met een longontsteking in het BovenIJ. Hij dacht na de longontsteking weer op te knappen, maar niets was minder waar. Na een longfunctieonderzoek ontdekte de arts dat hij de longziekte COPD had. Sindsdien wordt Jan goed in de gaten gehouden, o.a. met de Thuismeten app. ‘De app is echt een uitkomst!’

Lees meer Lees meer over Jan gebruikt de Thuismeten app: ‘De app is echt een uitkomst!’

Jan-Willem Kroon, longarts en Linda van Aalten, klinisch informaticus in BovenIJ zijn door de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ) gevraagd om meer te vertellen over de hybride zorg die BovenIJ aan haar patiënten levert. Hierover is een podcast gemaakt en vanaf nu te beluisteren. 

Lees meer Lees meer over Podcast over hybride zorg in BovenIJ
Spoedpost

Vandaag doet het BovenIJ mee aan een landelijk flashmob onderzoek. Van 8.00 – 22.00 uur wordt informatie verzameld op de spoedeisende hulp van 38 deelnemende ziekenhuizen in heel Nederland, waaronder het BovenIJ. Onderzoekers willen graag een beter beeld krijgen van de patiënten die bij de spoedeisende hulp komen en of een opname altijd noodzakelijk is. Er wordt deze dag verzameld hoe patiënten en artsen denken over de mogelijkheden van thuisbehandeling van patiënten bij acute aandoeningen.

Lees meer Lees meer over BovenIJ doet mee aan flashmob onderzoek

4 februari is het Wereldkankerdag. Wereldwijd is er aandacht voor de gevolgen die de ziekte heeft op het dagelijks leven. Voor jou als patiënt en ook de mensen om je heen. Ons oncologieteam heeft aandacht voor de impact die kanker heeft op jouw leven.

Lees meer Lees meer over Wereldkankerdag: Aandacht voor kanker en digitale zorg

Het BovenIJ is door Qualicor Europe (voorheen NIAZ) beoordeeld op haar kwaliteit en veiligheid van zorg. We hebben de accreditatie opnieuw behaald. Onze zorg is voor de komende vijf jaar gewaarborgd.

Lees meer Lees meer over BovenIJ haalt accreditatie: opnieuw geslaagd voor haar zorg
22-01-2023

#Thuiskanhetook

Zorg hoeft niet altijd in het ziekenhuis plaats te vinden. Soms kan het ook op afstand. Met de campagne #Thuiskanhetook komen verschillende mogelijkheden aan bod die het BovenIJ patiënten aanbiedt voor zorg op afstand.

Lees meer Lees meer over #Thuiskanhetook

Verbonden met het BovenIJ

Het BovenIJ was als een vervangend thuis voor mij. In het ziekenhuis kent iedereen elkaar en zegt elkaar gedag.

Jana vindt dat zorgzaamheid één van de belangrijkste eigenschappen is van een verpleegkundige. “Je probeert patiënten gerust te stellen, dat het oké is om hulp te vragen. Daarin wil je geloofwaardig over komen, ook als je het hartstikke druk hebt. Als je in dit werk wat geeft, krijg je heel veel terug.”

Meer weten over werken bij het BovenIJ? Kijk op onze werkenbij-site.

 

Lees het verhaal van Jana

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem. Als u verder surft, accepteert u onze cookies.

Terug naar bovenScroll naar boven