Nieuws

Nieuws uit het BovenIJ

golf

Huisartsenposten Amsterdam locatie Amsterdam-Noord en de Spoedeisende Hulp van het BovenIJ werken al jaren intensief samen op het gebied van acute zorg. Deze samenwerking gaan we nu nog verder vormgeven met de verbouwing tot één integrale spoedpost. Deze verbouwing start dinsdag 22 november a.s.

Lees meer Lees meer over Verbouwing SEH en HAP

Op 17 november, Wereld Prematurendag staat de paarse verlichting bij de ingang het BovenIJ aan. In Nederland worden jaarlijks ongeveer 15.000 baby’s te vroeg geboren. Ongeveer 1.000 baby’s per jaar overlijden aan de gevolgen van hun vroeggeboorte. 

Lees meer Lees meer over BovenIJ is paars op Wereld Prematurendag

Het BovenIJ bestaat 35 jaar, maar wat brengt de toekomst? De ontwikkelingen in de gezondheidszorg zijn continu aan verandering onderhevig. Het landelijke Integraal Zorgakkoord moet een transformatie in gang zetten naar passende zorg. Dat is een grote maatschappelijke opgave: landelijk, regionaal, groot-stedelijk en lokaal in Amsterdam-Noord. 

Lees meer Lees meer over Een blik op de toekomst

Ben jij iemand die graag meedenkt over ontwikkelingen in de zorg?
En voel jij je betrokken bij het BovenIJ?

Lees meer Lees meer over Word lid van ons Patiëntenpanel

Van 9 t/m 15 oktober is het Baby Loss Awareness Week. Een week waarin wereldwijd extra aandacht wordt gevraagd voor babysterfte en de herdenking van overleden baby’tjes. Het BovenIJ is deze week als het donker is verlicht.

Lees meer Lees meer over BovenIJ verlicht: Baby Loss Awareness Week

Eind september opende 35 jaar geleden Prinses Juliana officieel het BovenIJ ziekenhuis. Om dit niet ongemerkt voorbij te laten gaan, staat het najaar van 2022 in het teken van het 35 jarig bestaan. 

Lees meer Lees meer over Hoera BovenIJ 35 jaar

Verbonden met het BovenIJ

Het BovenIJ was als een vervangend thuis voor mij. In het ziekenhuis kent iedereen elkaar en zegt elkaar gedag.

Jana vindt dat zorgzaamheid één van de belangrijkste eigenschappen is van een verpleegkundige. “Je probeert patiënten gerust te stellen, dat het oké is om hulp te vragen. Daarin wil je geloofwaardig over komen, ook als je het hartstikke druk hebt. Als je in dit werk wat geeft, krijg je heel veel terug.”

Meer weten over werken bij het BovenIJ? Kijk op onze werkenbij-site.

 

Lees het verhaal van Jana

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem. Als u verder surft, accepteert u onze cookies.

Terug naar bovenScroll naar boven