Nieuws

Nieuws uit het BovenIJ

golf

Als patiënt van het BovenIJ kunt u uw medische gegevens ophalen in uw eigen Persoonlijke Gezondheidsomgeving (PGO).

Lees meer Lees meer over Bij BovenIJ kunt u PGO gebruiken

Op donderdag 6 april introduceert het BovenIJ nieuwe dienstkleding voor zorgprofessionals, medisch specialisten en medewerkers in een aantal andere functies. De nieuwe kledinglijn maakt onderscheid in kleuren, waardoor patiënten en bezoekers makkelijker kunnen zien met wat voor soort zorgprofessional of medewerker zij te maken hebben.

Lees meer Lees meer over BovenIJ in een nieuw jasje

Tijdens de zwangerschap en na de geboorte van uw baby krijgt u verschillende onderzoeken aangeboden door de verloskundige of gynaecoloog. Eén van die onderzoeken is de NIPT. Deze afkorting staat voor niet-invasieve prenatale test. Minister Kuipers van Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, heeft besloten dat de NIPT vast onderdeel is van de onderzoeken waarvoor u kunt kiezen. Bent u na 8 oktober 2023 uitgerekend, dan hoeft u vanaf 1 april 2023 de eigen kosten van 175 euro voor de NIPT niet te betalen.

Lees meer Lees meer over Vanaf 1 april 2023 geen kosten meer voor NIPT-test

Een hartziekte is een ingrijpende gebeurtenis, die voor veel onzekerheid kan zorgen. Daarom zet het BovenIJ nu ook Thuismeten in bij hartrevalidatieprogramma’s. Dat helpt patiënten om weer meer vertrouwen in hun lijf te krijgen.

Lees meer Lees meer over Nu ook Thuismeten bij hartrevalidatie

Via Mijn BovenIJ kunt u in uw medisch dossier kijken. Patiënten die dat willen, kunnen ook een mantelzorger of naaste toegang geven tot hun Mijn BovenIJ. Zij moeten deze persoon dan machtigen. Ook ouders/verzorgers kunnen worden gemachtigd om inzicht te krijgen in het dossier van hun kind.

Lees meer Lees meer over Meekijken in Mijn BovenIJ van uw kind of uw naaste

Onderhandelingen tussen de NVZ (Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen) en de vakbonden over een nieuwe cao Ziekenhuizen zijn vastgelopen. De vakbonden houden daarom op donderdag 16 maart een landelijke actie, waar ook medewerkers van het BovenIJ aan meedoen. Op de actiedag werken zij aangepaste diensten, zoals op zondag.

Lees meer Lees meer over Landelijke actiedag op donderdag 16 maart

Verbonden met het BovenIJ

Het BovenIJ was als een vervangend thuis voor mij. In het ziekenhuis kent iedereen elkaar en zegt elkaar gedag.

Jana vindt dat zorgzaamheid één van de belangrijkste eigenschappen is van een verpleegkundige. “Je probeert patiënten gerust te stellen, dat het oké is om hulp te vragen. Daarin wil je geloofwaardig over komen, ook als je het hartstikke druk hebt. Als je in dit werk wat geeft, krijg je heel veel terug.”

Meer weten over werken bij het BovenIJ? Kijk op onze werkenbij-site.

 

Lees het verhaal van Jana

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem. Als u verder surft, accepteert u onze cookies.

Terug naar bovenScroll naar boven