Nieuws

Nieuws uit het BovenIJ

golf

Voor veel medische diagnoses bestaan meerdere behandelingen. Elke behandeling heeft voor- en nadelen. En iedere patiënt is anders. Wat de beste behandeling is, verschilt per patiënt. Het BovenIJ ziekenhuis biedt ondersteuning aan patiënten bij het maken van die keuze. Zo beslissen zij samen welke behandeling het beste bij de patiënt past. Het BovenIJ zet hiervoor de digitale keuzehulp in van PATIËNT+.

Lees meer Lees meer over BovenIJ zet digitale keuzehulp in voor patiënt

Ouders die in het BovenIJ bevallen, kunnen vanaf heden online geboorteaangifte doen via de website van gemeente Amsterdam. Zo kunnen ouders voortaan samen, in het ziekenhuis of binnen drie dagen vanuit huis, digitaal hun pasgeboren baby aangeven.

Lees meer Lees meer over Nieuw: Online geboorteaangifte in het BovenIJ

Het BovenIJ zet stappen om de CO2-footprint te verkleinen. Het ziekenhuis vindt – naast goede zorg uiteraard - aandacht voor het milieu en verduurzamen belangrijk. Als ondertekenaar van de ‘Green Deal’, werkt het ziekenhuis aan de maatregelen van het klimaatakkoord. Hierin is afgesproken dat in 2050 de CO2-uitstoot met 95% omlaag gebracht zal zijn, om zo de negatieve impact van de gezondheidszorg op het milieu te reduceren.

Lees meer Lees meer over BovenIJ ziekenhuis gaat voor een lagere CO2-uitstoot

Onlangs overhandigde patiënt en kunstschilder Henk Veen een prachtige tekening en een heerlijke doos Merci aan de medewerkers van Revalidatie en Herstel.

Lees meer Lees meer over Patiënt zet revalidatieafdeling in het zonnetje

In de Week van de Slimme Zorg Estafette zet het BovenIJ ziekenhuis koers naar een nóg bredere inzet van digitale middelen voor patiëntcontact en thuismonitoring. Met bijna 23.000 patiënten en 200 zorgverleners die de BeterDichtbij app gebruiken om veilig en laagdrempelig met elkaar te communiceren en de succesvolle implementatie van thuismonitoring bij COPD- en hartfalen patiënten, timmeren wij goed aan de weg op het gebied van digitale zorg.

Lees meer Lees meer over Hybride zorg heeft de toekomst

Een gezonde en kansrijke start. Dat wil natuurlijk iedereen voor zijn of haar kind. Maar wist je dat dit ook heel belangrijk is? In de eerste 1.000 dagen, geteld vanaf de zwangerschap tot dat een kind 2 jaar oud is, wordt de basis gelegd voor levenslange fysieke en mentale gezondheid. Als onderdeel van de coalitie Gezonde & Kansrijke start zet het BovenIJ ziekenhuis zich hiervoor in.

Lees meer Lees meer over BovenIJ zet zich in voor een Gezonde en Kansrijke Start

Verbonden met het BovenIJ

Het BovenIJ was als een vervangend thuis voor mij. In het ziekenhuis kent iedereen elkaar en zegt elkaar gedag.

Jana vindt dat zorgzaamheid één van de belangrijkste eigenschappen is van een verpleegkundige. “Je probeert patiënten gerust te stellen, dat het oké is om hulp te vragen. Daarin wil je geloofwaardig over komen, ook als je het hartstikke druk hebt. Als je in dit werk wat geeft, krijg je heel veel terug.”

Meer weten over werken bij het BovenIJ? Kijk op onze werkenbij-site.

 

Lees het verhaal van Jana

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem. Als u verder surft, accepteert u onze cookies.

Terug naar bovenScroll naar boven