30 april 2024

Kleurrijke Creaties: Kinderen Verfraaien BovenIJ met Kunst

golf
  1. Home
  2. Nieuws
  3. Kleurrijke Creaties: Kinderen Verfraaien BovenIJ met Kunst

Dinsdag 23 april was een speciale dag in het BovenIJ. Er zijn vier kunstwerken onthuld die door de kindercommissie Noord en de Valk Girls van Dock Amsterdam Noord zijn gemaakt. De onthulling, in bijzijn van dokters, verpleegkundigen en de ‘baas’ van het BovenIJ, toont hoe de kinderen het ziekenhuis wat willen op vrolijken met zelf gemaakte schilderijen met mooie kleuren en inspirerende teksten.

'Meer kleur in noord'

Vorig jaar kwam de kindercommissie naar het BovenIJ voor een hele leuke dag. De kinderen deden een grappige quiz over gezondheid, zoals raden hoeveel suikerklontjes er in cola zitten. Daarna praatten ze met de mensen die in het BovenIJ werken, zoals dokters, verpleegkundigen en andere lieve mensen. Toen kregen ze een rondleiding door het hele ziekenhuis. Ze hoorden van verschillende medewerkers wat ze doen en waarom ze het BovenIJ zo leuk vinden. En ze mochten zelfs even de baas spelen. Ze gingen letterlijk op de stoel van de baas zitten en bedachten wat ze zouden doen als ze zelf de baas waren. Ze wilden allemaal hetzelfde: meer kleur in het BovenIJ. Dat past goed bij het thema 'meer kleur in noord', waar ze ook over praatten op 12 april en 10 mei 2023. Je kunt er meer over lezen op hun website.

Onder leiding van kunstenares Gabrielle Gordeau hebben de kinderen vier prachtige kunstwerken gemaakt. Deze werken tonen niet alleen de creativiteit van de kinderen, maar ook hun blijheid en plezier. Inmiddels zijn de kunstwerken te bewonderen in de gang op de eerste verdieping van het BovenIJ.

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem. Als u verder surft, accepteert u onze cookies.

Terug naar bovenScroll naar boven