physician assistant klinische verloskunde

Elianne Malcorps

Ik begeleid mensen in een heel bijzondere en kwetsbare periode van hun leven

portretfoto Elianne Malcorps, physician assistant klinische verloskunde in het BovenIJ ziekenhuis
portretfoto Elianne Malcorps, physician assistant klinische verloskunde in het BovenIJ ziekenhuis
golf
  1. Home
  2. Zorgverleners
  3. Elianne Malcorps

‘Als klinisch verloskundige begeleid ik medische zwangerschappen en bevallingen in het ziekenhuis. Sinds 2019 ben ik tevens Physician Assistant (afgekort PA). Dit houdt in dat ik zelfstandig geneeskundige zorg kan bieden aan patiënten verloskunde en gynaecologie. Dit doe ik in samenwerking met de gynaecoloog.

Mijn specialisme biedt alles wat ik kan wensen in mijn beroep. Als klinisch verloskundige is het regelmatig noodzakelijk om breder te kijken dan alleen de zwangerschap, dat maakt mijn werk zo interessant. Ik zie bijvoorbeeld zwangeren met suikerziekte, een hoge bloeddruk of een longontsteking. Tevens is het een heel zelfstandige, uitdagende en verantwoordelijke functie, waarin elke dag te leren valt.

Ik ben mij er dagelijks van bewust dat ik mensen in een heel bijzondere, maar ook kwetsbare periode van hun leven begeleid. Als ik naar huis rijd vanaf mijn werk en ik kersverse ouders naar tevredenheid heb kunnen begeleiden bij de geboorte van hun kindje, denk ik regelmatig: wat heb ik toch een prachtig beroep!’

Opleiding

  • 2011-2014 opleiding tot verloskundige
  • 2016-2019 opleiding tot Physician Assistant Klinisch Verloskundige.

 

Gekoppelde specialismen

Contact

Gynaecologie en Verloskunde polikliniek

  • Openingstijden Van maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 16.30
  • Telefoonnummer 020-634 6103
  • Route 18

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem. Als u verder surft, accepteert u onze cookies.

Terug naar bovenScroll naar boven