physician assistant klinische verloskunde

Wineke Nauta

Wij kunnen onze patiënten veel persoonlijke aandacht geven

portretfoto Wineke Nauta, physician assistant klinische verloskunde in het BovenIJ ziekenhuis
portretfoto Wineke Nauta, physician assistant klinische verloskunde in het BovenIJ ziekenhuis
golf
  1. Home
  2. Zorgverleners
  3. Wineke Nauta

‘Als klinisch verloskundige begeleid ik alle zwangeren en barenden die een medische indicatie hebben. Zodra blijkt dat een patiënt in het ziekenhuis moet bevallen, komt ze onder mijn begeleiding. Dit betekent dat ik de patiënt zowel tijdens de policontroles als de bevalling zelf zie. Redenen voor een ziekenhuisbevalling kunnen zijn omdat de baby bijvoorbeeld in stuitligging ligt, of in het vruchtwater gepoept heeft.

Zwangeren maken vaak een geboorteplan en hebben dan een idee van hoe hun bevalling moet verlopen. Toch loopt het vaak anders dan zij verwacht hadden. Als verloskundige zijnde is het heel belangrijk dat wij goed uitleggen waarom dingen gaan zoals ze gaan. Ik probeer mensen altijd mee te nemen in de besluitvorming en het proces waarin ze zitten. Iemand kan bijvoorbeeld van plan zijn om thuis te bevallen, maar wanneer de vliezen breken en blijkt dat de baby in het vruchtwater heeft gepoept moet diegene toch naar het ziekenhuis. Dat is iets wat mensen vaak wel weten, maar wat ik echt belangrijk vind is dat de patiënt weet waaróm dat zo is. 
Wij doen ons best de patiënten zoveel mogelijk bij dezelfde verloskundige in te plannen, zodat ze niet steeds verschillende collega’s zien. Wij zien onze patiënten dus meerdere keren tijdens een zwangerschap en kunnen ze vaak echt leren kennen. Bovendien kunnen wij door het kleinschalige karakter van ons ziekenhuis onze patiënten veel persoonlijke aandacht geven. Zo fijn!’

 

Gekoppelde specialismen

Contact

Gynaecologie en Verloskunde polikliniek

  • Openingstijden Van maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 16.30
  • Telefoonnummer 020-634 6103
  • Route 18

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem. Als u verder surft, accepteert u onze cookies.

Terug naar bovenScroll naar boven