Afdeling

Gynaecologie en Verloskunde polikliniek

Als arts probeer ik er écht voor mijn patiënt te zijn

portretfoto van Florien ten Cate, gynaecologie in het BovenIJ ziekenhuis
Florien ten Cate
gynaecoloog
golf
  1. Home
  2. Specialisme & afdeling
  3. Gynaecologie en Verloskunde polikliniek

Op de polikliniek gynaecologie en verloskunde zien we patiënten met problemen aan de vrouwelijke geslachtsorganen, zoals de vagina, baarmoeder en eierstokken. En begeleiden we patiënten tijdens zwangerschap en bevalling. 

Uw bezoek aan de polikliniek

Onze gynaecologen hebben verschillende aandachtgebieden. Zo krijgt u altijd passende hulp. U kunt bij verschillende poliklinieken terecht voor een behandeling.

Vruchtbaarheid polikliniek

Lukt het niet om zwanger te worden? Dan kunt u een vruchtbaarheidsonderzoek doen in onze vruchtbaarheid polikliniek. Hier zoeken we naar de oorzaak en kijken we wat de beste behandeling is.

Vruchtbaarheid polikliniek

Bekkenbodem polikliniek

Bekkenbodemklachten kunnen erg vervelend zijn. U verliest bijvoorbeeld urine, heeft pijn bij het vrijen, of last van een verzakking. Met deze klachten kunt u terecht in de speciale bekkenbodem polikliniek van het BovenIJ ziekenhuis.

Bekkenbodem polikliniek 

Menopauze polikliniek

De periode rondom de menopauze noemen we de overgang. In deze periode hebben veel vrouwen last van verschillende klachten. U kunt hiervoor terecht bij onze menopauze polikliniek. 

Menopauze polikliniek

Bevallen in het BovenIJ

U kunt bevallen in het Moeder Kind Centrum. U verblijft hier voor de bevalling, tijdens of na de bevalling. Dit is afhankelijk van uw medische situatie.

Contact

Uw afspraak

Uw huisarts of uw arts verwijst u door naar onze polikliniek. Daarna bellen wij u om een afspraak te maken. U wordt binnen drie werkdagen gebeld.

Vragen over uw afspraak?

Informatie over uw afspraak kunt u vinden in het patiëntenportaal Mijn BovenIJ. Ook kunt u een vraag stellen via de BeterDichtbij app.

Inschrijven

Komt u voor het eerst in het BovenIJ? Schrijft u zich dan in bij de afdeling Opname- en inschrijfbureau (route 57).

Gegevens aanpassen

Bent u verhuisd of heeft u een andere huisarts of apotheek? U kunt zelf uw gegevens aanpassen in Mijn BovenIJ

Afspraak afzeggen

Kunt u toch niet naar uw afspraak komen? Laat het ons zo snel mogelijk weten, dit kan via de BeterDichtbij app.

Praktische informatie

  • Openingstijden Van maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 16.30
  • Telefoonnummer 020-634 6103
  • Route 18

Aandoeningen, behandelingen en onderzoeken

Een keizersnede is een operatie waarbij het kind via een snee in de buik geboren wordt. Hiervoor krijgt u een goede verdoving. Uw partner mag bij de keizersnede zijn en mag foto’s maken.

Lees meer

In BovenIJ ziekenhuis kunt u bevallen in een grote en comfortabele verloskamer van het Moeder Kind Centrum. Wij doen er alles aan om ervoor te zorgen dat de bevalling een fijne ervaring voor u wordt, waar u met een tevreden gevoel op terugkijkt.

Lees meer

De baarmoeder, blaas en darmen steunen op weefsel. Als dit steunweefsel verzwakt is, kan er een verzakking optreden. Dit kan klachten geven, zoals moeite met plassen, incontinentie, of een vol gevoel in uw vagina. In het BovenIJ ziekenhuis zijn er verschillende behandelingen voor een verzakking.

Lees meer

Vrouwen kunnen last hebben van hevige menstruatie: ze verliezen veel bloed of bloedklonten. Soms is er veel pijn rondom de menstruatie. De klachten zijn vaak erg vervelend. Vaak wachten vrouwen lang met een bezoek aan een arts voor deze klachten. Soms wordt er een oorzaak gevonden en vaak zijn er opties om te klachten te verminderen.

Lees meer

De menopauze is de periode die ingaat na de laatste keer dat een vrouw ongesteld wordt (menstrueert). De periode rondom de menopauze noemen we de overgang. In deze periode hebben veel vrouwen last van verschillende klachten. De meeste vrouwen krijgen hun laatste menstruatie tussen de 40-60 jaar.

Lees meer

Bij een inleiding brengt men de bevalling kunstmatig op gang. Dit gebeurt met medicijnen die de weeën opwekken. Een inleiding vindt altijd plaats in het ziekenhuis onder verantwoordelijkheid van een gynaecoloog.

Lees meer

Een spiraaltje zorgt ervoor dat u niet zwanger kunt worden. Een spiraaltje kan geen hormonen bevatten (koperhoudend spiraal), bijvoorbeeld Flexi-T, T-safe, Gynefix. Een spiraaltje kan ook hormonen bevatten, dit is zo bij het Mirena en Kyleena spiraaltje.

Lees meer

Soms is het nodig om de baarmoeder te verwijderen. Bijvoorbeeld als u last heeft van vleesbomen, een verzakking of veel bloed verliest als u ongesteld bent. Vaak zijn andere behandelingen al geprobeerd en hebben deze te weinig effect. Soms is er een kwaadaardige aandoening van de baarmoeder.

Lees meer

De geboorte van een kind is mooi, maar kan ook heftig zijn. In BovenIJ ziekenhuis doen we er alles aan zodat u later met een goed gevoel terugkijkt op uw bevalling. Een goede verdoving hoort hierbij.

Lees meer

Als u pijnstilling nodig heeft kunt u in ons ziekenhuis kiezen voor een ruggenprik (epidurale anesthesie). De ruggenprik geeft de beste pijnstilling bij een bevalling. U bent helder tijdens de bevalling, en de baby heeft er geen last van.

Lees meer

Een anticonceptiemiddel wordt gebruikt om een zwangerschap te voorkomen. Welke vorm van anticonceptie het beste bij iemand past, verschilt per persoon. In het BovenIJ ziekenhuis kunnen we samen kijken wat voor u het meest geschikt is.

Lees meer

Bij een uitstrijkje neemt de arts met een borstel of spatel cellen van de baarmoedermond af. Aan het uitstrijkje is te zien of er aanwijzingen zijn voor (een voorstadium van) baarmoederhals­kanker.

Lees meer

Soms worden bij een uitstrijkje afwijkende cellen gevonden. In het BovenIJ ziekenhuis onderzoekt de gynaecoloog dit met een colposcopie. Als we afwijkend weefsel moeten verwijderen, doen we dit met een lisexcisie of conisatie.

Lees meer

Na een miskraam, bij een abortus of na een bevalling, blijft soms weefsel achter in de baarmoeder. Als dit niet vanzelf weggaat en klachten geeft, is een curettage nodig.

Lees meer

Als u dit als aanstaande ouders wilt, kunt u uw ongeboren kind laten onderzoeken op een aantal afwijkingen en aandoeningen. Dit noemen we prenatale screening.

Lees meer

Uw bent zwanger. Een verloskundige of gynaecoloog begeleidt u tijdens deze bijzondere periode. In het BovenIJ hebben we een Moeder Kind Centrum waar u onder begeleiding van (uw eigen) verloskundige of gynaecoloog kunt bevallen.

Lees meer

U krijgt bij 13 en 20 weken een structureel echoscopisch onderzoek (SEO). Tijdens dit onderzoek krijgt u informatie of er aanwijzingen zijn voor lichamelijke structurele afwijkingen bij het ongeboren kind.

Lees meer

Bij een buitenbaarmoederlijke zwangerschap zit de bevruchte eicel niet in de baarmoeder. Uit zo'n zwangerschap kan geen kindje geboren worden.

Lees meer
Bekijk aandoeningen, behandelingen en onderzoeken

Gerelateerde specialismen

Ik wilde heel graag in bad bevallen

Het jaar kon voor Frank en Zara niet mooier beginnen

Het jaar kon voor Frank en Zara niet mooier beginnen. Op 2 januari werd hun zoon Mads geboren. De bevalling verliep, mede dankzij het bevalbad waar Zara haar weeën in opving, vrij ontspannen.

Lees de hele ervaring

Direct contact met uw eigen zorgverlener

Heeft u een medische vraag? App dan direct met uw eigen arts of zorgverlener. Voor iedere vraag die u wilt stellen, op ieder moment van de dag via uw mobiele telefoon of computer. 

Bekijk de BeterDichtbij app

  • Hallo Nina, hoe gaat het deze week met u?

    Mevr. Jansen
  • Dag mevr. Jansen, het gaat goed. Ik voel mij een stuk beter. Bedankt!

    Nina
  • Fijn om te horen, als u nog vragen heeft stel ze gerust.

    Mevr. Jansen

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem. Als u verder surft, accepteert u onze cookies.

Terug naar bovenScroll naar boven