klinisch verloskundige

Britt van de Polder

De geboorte van een baby blijft bijzonder

golf
  1. Home
  2. Zorgverleners
  3. Britt van de Polder

‘Zolang ik mij kan herinneren wilde ik verloskundige of gynaecoloog worden. Na mijn studie Verloskunde heb ik eerst in de eerstelijnszorg gewerkt, waarna ik in het BovenIJ ziekenhuis terechtkwam.

Als klinisch verloskundige ben ik samen met de gynaecologen, verpleegkundigen en kraamverzorgsters verantwoordelijk voor zwangeren die vanwege medische redenen in het ziekenhuis terechtkomen. Soms komen vrouwen al vanaf het begin van de zwangerschap bij mij op controle, bijvoorbeeld als ze een onderliggende ziekte hebben die invloed heeft op de zwangerschap of de baby. Het komt ook voor dat ik pas tijdens de bevalling wordt ingezet, omdat moeder of kind wat extra hulp nodig hebben tijdens de bevalling, of iemand bijvoorbeeld pijnstilling nodig heeft.
Voor de aanstaande ouders is een bevalling een van de grootste momenten in hun leven. Het is dus heel belangrijk dat zij zich volledig op hun gemak voelen. Ik doe dat door mij aan te passen aan de persoon die ik voor mij heb. Je kunt mensen niet over 1 kam scheren en op de automatische piloot werken. Ieder mens heeft zijn eigen verhaal en persoonlijkheid. Daar probeer ik altijd rekening mee te houden. 
Na een heleboel bevallingen hebben te mogen begeleiden blijf ik de geboorte van een baby bijzonder vinden. Wanneer het kindje op de wereld komt en ik daaraan bijgedragen heb, sta ik nog steeds weleens mijn tranen weg te drukken. Soms pakken de ouders me even vast en zeggen dank je wel. Die dankbaarheid, dat is echt waar je het voor doet.’ 
Opleiding 
2016: Verloskunde Bachelor aan de Verloskunde Academie Amsterdam 

Gekoppelde specialismen


Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem. Als u verder surft, accepteert u onze cookies.

Terug naar bovenScroll naar boven