lactatiekundige

Irma Stark

Alle baby’s moeten dezelfde gezonde en kansrijke start krijgen

golf
  1. Home
  2. Zorgverleners
  3. Irma Stark

‘Borstvoeding geven is in principe een natuurlijke manier om te voeden. Soms hebben vrouwen echter problemen met het voeden of nog specifieke vragen. Dan komen ze bij mij. In BovenIJ heb ik twee dagen in de week spreekuur als lactatiekundige.

Daarnaast geef ik, samen met mijn collega lactatiekundige, ongeveer acht keer per jaar (online) voorlichting over borstvoeding. Hier kunnen zwangeren zich voor opgeven via de website van BovenIJ. Ik vertel o.a. hoe je een baby aan de borst legt, hoe je weet of een baby effectief drinkt en hoe vaak hij of zij aan de borst moet. De deelnemers kunnen hier ook al hun vragen stellen. Ook aan mijn collega’s in het ziekenhuis geef ik scholing.  
Ik vind mijn werk ontzettend leuk omdat het heel gevarieerd is. In het Moeder Kind Centrum werk ik met zwangeren, prematuren, baby’s die net geboren zijn, maar ook oudere baby’s die via een kinderarts zijn doorverwezen. De oudere baby’s komen bijvoorbeeld met voedingsproblemen, onderliggende koemelkallergie of groeiproblemen. Ik kijk dan of de voeding die het kind krijgt wel effectief is. Dat is heel interessant! 
Wat ik heel belangrijk vind is dat alle baby’s dezelfde gezonde en kansrijke start hebben. Dat is echt mijn passie. De eerste 1.000 dagen zijn zo belangrijk voor baby’s. Ik wil dat moeder en baby een hele fijne borstvoedingsperiode hebben. Als dat helaas niet lukt, help ik moeders om te kolven om zo toch moedermelk te krijgen. Ik ondersteun ze en motiveer ze, zodat ze het zelfvertrouwen krijgen om het op een goede en leuke manier te doen.’ 
Opleidingen 
  • 1985 opleiding tot verpleegkundige
  • 1991 Management Opleiding voor ziekenhuis en instellingen
  • 1992 aantekening Obstetrie en Gynaecologie
  • 2011 opleiding tot lactatiekundige
  • 2021 Hercertificering tot lactatiekundige

 

Gekoppelde specialismen

Contact

Lactatiekundige

  • Telefoonnummer 020-634 6308
  • Route 60

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem. Als u verder surft, accepteert u onze cookies.

Terug naar bovenScroll naar boven