Afdeling

Lactatiekundige

golf
 1. Home
 2. Specialisme & afdeling
 3. Lactatiekundige

Soms is er extra hulp nodig bij borstvoeding. In het BovenIJ ziekenhuis staat de lactatiekundige dan voor u klaar.

Problemen bij borstvoeding

De lactatiekundige geeft informatie, begeleiding en advies bij:

 • problemen met het aanleggen van de baby;
 • als de baby niet wil drinken aan de borst;
 • pijnklachten;
 • borstontsteking;
 • onvoldoende melkproductie;
 • onvoldoende groei van de baby;
 • ziekte of handicap van moeder of baby.

Contact met de lactatiekundige

De lactatiekundige werkt in het Moeder Kind Centrum van het BovenIJ ziekenhuis. Als u extra zorg bij borstvoeding nodig heeft, helpen wij u graag. Dit kan tijdens de opname in het ziekenhuis, of op de polikliniek na verwijzing van de kinderarts, verloskundige of gynaecoloog van het BovenIJ. Het eerste consult is gratis. Wilt u na opname of zonder verwijzing een lactatiekundige inschakelen? U kunt dan zelf een lactatiekundige inschakelen. Meestal kan het consultatiebureau of uw eigen verloskundige daarbij helpen.

Voorlichtingsbijeenkomst borstvoeding

De lactatiekundige organiseert regelmatig online voorlichtingsbijeenkomsten voor (aanstaande) ouders over borstvoeding. Bijvoorbeeld over hoe u borstvoeding combineert met een baan. Deze bijeenkomsten zijn gratis. U kunt zich hiervoor aanmelden in onze Agenda. Klik op de voorlichting en datum van uw keuze. 

Aanmelden voorlichting borstvoeding

Kolf huren

Voor vrouwen die borstvoeding geven, is het mogelijk om na ontslag uit het ziekenhuis een elektrische kolf te huren. U kunt ook een kolf huren als u géén patiënt bent van het BovenIJ. Deze kolf kunt u meenemen naar huis en zo lang huren als u wilt.

Praktische informatie

 • Telefoonnummer 020-634 6308
 • Route 60

Aandoeningen, behandelingen en onderzoeken

Na de geboorte kiest u of u uw baby borstvoeding of kunstvoeding wilt geven. U kunt kiezen wat het beste bij u past. Het BovenIJ geeft ook regelmatig gratis een online voorlichting over borstvoeding.

Lees meer

Uw verpleegkundige/ kraamverzorgende heeft u geadviseerd om uw moedermelk tijdelijk af te kolven. In deze folder leest u daar meer over.

Lees meer
Bekijk aandoeningen, behandelingen en onderzoeken

Gerelateerde specialismen

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem. Als u verder surft, accepteert u onze cookies.

Terug naar bovenScroll naar boven