Specialisme

Kindergeneeskunde

Kinderen zijn de leukste patiënten, omdat ze zo eerlijk zijn

portretfoto van Ellen Blankman, Kindergeneeskunde in het BovenIJ ziekenhuis
Ellen Blankman
kinderarts
golf
  1. Home
  2. Specialisme & afdeling
  3. Kindergeneeskunde

Bij het specialisme kindergeneeskunde worden alle kinderen met klachten of ziekten gezien door een kinderarts. Zo weten we zo snel mogelijk wat er met uw kind aan de hand is, en kunnen we de juiste behandeling starten.

Speciale spreekuren

Onze kinderartsen behandelen allerlei klachten bij kinderen. Het BovenIJ ziekenhuis heeft speciale spreekuren voor kinderen die bijvoorbeeld last hebben van: astma, poep- en plasproblemen, buikpijn, hoofdpijn, overgewicht, of een allergie. Verder is er een hartecho spreekuur en hebben we veel ervaring met het behandelen van huilbaby's. Zorg rondom diabetes doen we in een samenwerkingsverband (Diaboss). Onze kinderartsen werken veel samen met andere gespecialiseerde artsen van het ziekenhuis. 

Voorbereiding onderzoek en behandeling

Een bezoek aan het ziekenhuis kan heel spannend zijn voor kinderen. Wij doen er alles aan om uw kind zoveel mogelijk gerust te stellen. We bereiden kinderen op een speelse manier voor op onderzoeken en behandelingen. Hierbij betrekken wij de ouders zoveel mogelijk. Op de polikliniek geven we uitleg waarmee u en uw kind(eren) kunt voorbereiden op een ziekenhuisbezoek. Uw kind kan op de afdeling alle vragen stellen en angsten bespreken met onze pedagogische medewerkers.

Zorg voor het hele gezin

We betrekken ouders nauw bij de onderzoeken en behandelingen. Ze zijn altijd welkom bij hun kind. We zien graag dat 1 ouder bij het kind blijft slapen. Ook bij onderzoeken of bij de start van de narcose mag 1 ouder aanwezig zijn. Wij staan klaar voor uw kind en ouders: we luisteren naar uw verhaal en we denken mee over problemen waar u tegenaan loopt. 

Samen beslissen

Vaak zijn er voor een aandoening meerdere behandelingen mogelijk. De kinderarts legt duidelijk uit wat de voor- en nadelen van de behandelingen zijn. Wat de beste behandeling is, hangt af van uw persoonlijke situatie. U kent uw kind het beste en weet wat het nodig heeft. Daarom beslist de kinderarts samen met u welke behandeling bij uw kind past. 

Kindvriendelijke omgeving

Onze kinderafdeling is kindvriendelijk ingericht: er is veel speelgoed en in de binnentuin staan speeltoestellen. Artsen van andere afdelingen komen naar de kinderafdeling toe om het kind te onderzoeken of te behandelen. Bijvoorbeeld de KNO-arts, de logopedist of de longarts. Zo blijft uw kind in een kindvriendelijke omgeving.

Eigen kinderarts

Uniek in ziekenhuizen: alle kinderen worden in het BovenIJ ziekenhuis gezien door een kinderarts, in plaats van een arts-assistent of verpleegkundige. Zo kunnen we zo snel mogelijk de juiste behandeling starten. Onze kinderartsen werken in een klein en hecht team samen. Uw kind houdt zo veel mogelijk dezelfde kinderarts, zodat u en uw kind steeds een vertrouwd gezicht ziet. 

Samenwerking

De kinderartsen in het BovenIJ werken nauw  samen met de huisartsen, verloskundigenpraktijken, ziekenhuizen en zorgverleners in de regio. Zo zorgen we voor de beste zorg voor uw kind.

Praktische informatie

  • Openingstijden Van maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 16.30
  • Telefoonnummer 020-634 6120
  • Route 60

Aandoeningen, behandelingen en onderzoeken

Uw kind heeft verschijnselen die wijzen op een allergie voor koemelk. In deze folder wordt uitgelegd wat een allergie voor koemelk bij jonge kinderen inhoudt. Ook leggen we in deze folder uit hoe het onderzoek in z’n werk gaat waarmee een koemelkallergie kan worden vastgesteld.

Lees meer

Sommige baby’s huilen veel meer dan normaal. Dit is enorm zwaar voor ouders. In het BovenIJ ziekenhuis geven we ouders hulp en ondersteuning bij huilbaby’s. We zorgen ervoor dat u rust krijgt en uw baby kalm wordt.

Lees meer

Na de geboorte kiest u of u uw baby borstvoeding of kunstvoeding wilt geven. U kunt kiezen wat het beste bij u past. Het BovenIJ geeft ook regelmatig gratis een online voorlichting over borstvoeding.

Lees meer
Bekijk aandoeningen, behandelingen en onderzoeken
Dokter Ellen is lief, net als oma Ellen

Lianne (11) was bang voor dokters en witte jassen, maar nu niet meer

Lianne is geboren in Vietnam en komt al in het BovenIJ ziekenhuis sinds ze in 2015 met haar moeder naar Nederland kwam. Ze zijn blij met het team van de kinderafdeling.

Lees de hele ervaring

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem. Als u verder surft, accepteert u onze cookies.

Terug naar bovenScroll naar boven