Afdeling

Kinderpolikliniek

Samen met het kind en de ouders zoek ik naar de beste oplossing

portretfoto van Venje Boonstra, Kindergeneeskunde in het BovenIJ ziekenhuis
Venje Boonstra
kinderarts
golf
 1. Home
 2. Specialisme & afdeling
 3. Kinderpolikliniek

Op de polikliniek kindergeneeskunde zien we patiënten van 0 tot 18 jaar oud. We brengen samen met het gezin de klachten en het functioneren in kaart en maken in goed overleg een plan van aanpak. Samen verantwoordelijkheid dragen door kind en ouders goed te informeren, vinden we heel belangrijk.

Uw bezoek aan de polikliniek

Op onze polikliniek zien u en uw kind vanaf de eerste afspraak een eigen kinderarts. Zo kunnen we elkaar goed leren kennen en goede samenwerking opbouwen. Alle kinderartsen zijn breed onderlegd en zijn daarnaast expert op hun eigen aandachtsgebieden. Hier houden we natuurlijk rekening mee bij het plannen van een afspraak. We werken daarnaast goed met elkaar samen.

Samenwerking

Naast de kinderartsen maken ook de kinderfysiotherapeuten en kinderpsycholoog deel uit van ons behandelteam. Op de polikliniek worden we ondersteund door onze poli medewerkers. Zij doen een deel van de communicatie met patiënten en zullen vaak ook wegen en meten voorafgaand aan een controle-afspraak. Wij dragen bij aan de opleiding Geneeskunde door co-assistenten op te leiden. Het gezin zal elke afspraak ook de kinderarts zien. 

Spreekuren en polikliniek

Voor verschillende aandoeningen hebben we een eigen polikliniek en spreekuur:

Astma polikliniek

Deze polikliniek is speciaal voor kinderen tot 18 jaar die last hebben van hoesten en benauwdheid. De kinderarts onderzoekt wat de oorzaak is en maakt samen met het kind en de ouders een behandelplan. 

Astma polikliniek

Allergie polikliniek

Op de allergie polikliniek in het BovenIJ ziekenhuis kijken we of uw kind een allergie heeft. De kinderarts onderzoekt wat de oorzaak is, geeft advies en maakt samen met kind en ouder(s) een behandelplan. 

Allergie polikliniek

Hoofdpijn polikliniek

Hoofdpijn kan enorm veel effect hebben op het leven, zeker ook bij jongeren en kinderen. Op de hoofdpijn polikliniek willen we het de aandacht geven die het verdient. 

Hoofdpijn polikliniek kinderen en jongeren

Buikpijn polikliniek

De polikliniek buikpijn is speciaal voor kinderen tot 18 jaar met buikpijn. Dit komt vaak voor en is erg vervelend. In de polikliniek onderzoeken we wat de oorzaak is, en bedenken we samen met kind en ouders een behandeling. 

Buikpijn polikliniek

Zuigelingen polikliniek

In het BovenIJ ziekenhuis is een zuigelingenpoli voor te vroeg geboren kinderen (minder dan 35 weken). Of voor kinderen die ziek waren na de geboorte. Op deze polikliniek houden de neonatologieverpleegkundige, kinderfysiotherapeut en kinderarts de groei en ontwikkeling van uw baby goed in de gaten.

Zuigelingen polikliniek

Gezond gewicht polikliniek

De polikliniek gezond gewicht is speciaal voor kinderen tot 18 jaar die veel te zwaar zijn (obesitas). Dit overgewicht zorgt voor lichamelijke en psychische problemen.

Gezond gewicht polikliniek

Plas- en poepproblemen polikliniek

Kinderen met problemen bij het plassen en poepen kunnen terecht op de polikliniek kindergeneeskunde in het BovenIJ ziekenhuis. Deze problemen komen vaak voor en kunnen erg vervelend zijn. We onderzoeken wat de oorzaak is en maken daarna samen met ouders en kind een behandelplan.  

Plas- en poepproblemen polikliniek

Diabetes polikliniek (Diaboss)

Kinderen en jongeren tot 25 jaar met diabetes kunnen terecht bij Diaboss. Dit is een diabetes behandelcentrum in Amsterdam. Het BovenIJ ziekenhuis, OLVG en Zaans Medisch Centrum (ZMC) werken hier samen om de allerbeste diabeteszorg te geven.

Diabetes polikliniek (Diaboss)

Hartecho polikliniek 

Op de hartecho polikliniek voor kinderen maakt een kinderarts een  hartecho bij uw kind.

Hartecho polikliniek (voor kinderen)

Contact

Uw afspraak

Uw huisarts of uw arts verwijst u door naar onze polikliniek. Daarna bellen wij u om een afspraak te maken. U wordt binnen drie werkdagen gebeld.

Vragen over uw afspraak?

Informatie over uw afspraak kunt u vinden in het patiëntenportaal Mijn BovenIJ. Ook kunt u een vraag stellen via de BeterDichtbij app.

Inschrijven

Komt u voor het eerst in het BovenIJ? Schrijft u zich dan in bij de afdeling Opname- en inschrijfbureau (route 57).

Gegevens aanpassen

Bent u verhuisd of heeft u een andere huisarts of apotheek? U kunt zelf uw gegevens aanpassen in Mijn BovenIJ

Afspraak afzeggen

Kunt u toch niet naar uw afspraak komen? Laat het ons zo snel mogelijk weten, dit kan via de BeterDichtbij app.

Praktische informatie

 • Openingstijden Van maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 16.30
 • Telefoonnummer 020-634 6120
 • Route 60

Aandoeningen, behandelingen en onderzoeken

Sommige baby’s huilen veel meer dan normaal. Dit is enorm zwaar voor ouders. In het BovenIJ geven we gezinnen die hiermee worstelen hulp en ondersteuning.

Lees meer

Na de geboorte kiest u of u uw baby borstvoeding of kunstvoeding wilt geven. U kunt kiezen wat het beste bij u past. Het BovenIJ geeft ook regelmatig gratis een online voorlichting over borstvoeding.

Lees meer

Uw kind heeft verschijnselen die wijzen op een allergie voor koemelk. In deze folder wordt uitgelegd wat een allergie voor koemelk bij jonge kinderen inhoudt. Ook leggen we in deze folder uit hoe het onderzoek in z’n werk gaat waarmee een koemelkallergie kan worden vastgesteld.

Lees meer
Bekijk aandoeningen, behandelingen en onderzoeken

Gerelateerde specialismen

Als ik terugdenk aan de tijd bij BovenIJ komt bij mij vooral de warme, persoonlijke benadering naar boven.

Marjolijn met haar twee kinderen over de zuigelingenpoli

Door omstandigheden beviel Marjolijn al met 32 weken van haar twee-eiige tweeling. Wat volgde was een ontzettend heftige tijd, waarin ze, samen met haar vriend, met weinig tot geen slaap zo goed mogelijk voor beide baby’s probeerde te zorgen. Gelukkig kregen ze veel hulp van de speciale zuigelingenpoli van BovenIJ, waar haar dochter Isa en zoon Bram nog twee jaar lang gemonitord werden.

Lees de hele ervaring

Direct contact met uw eigen zorgverlener

Heeft u een medische vraag? App dan direct met uw eigen arts of zorgverlener. Voor iedere vraag die u wilt stellen, op ieder moment van de dag via uw mobiele telefoon of computer. 

Bekijk de BeterDichtbij app

 • Hallo Nina, hoe gaat het deze week met u?

  Mevr. Jansen
 • Dag mevr. Jansen, het gaat goed. Ik voel mij een stuk beter. Bedankt!

  Nina
 • Fijn om te horen, als u nog vragen heeft stel ze gerust.

  Mevr. Jansen

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem. Als u verder surft, accepteert u onze cookies.

Terug naar bovenScroll naar boven