Afdeling

Hoofdpijn polikliniek kinderen en jongeren

golf
  1. Home
  2. Specialisme & afdeling
  3. Hoofdpijn polikliniek kinderen en jongeren

Hoofdpijn kan enorm veel effect hebben op het leven, zeker ook bij jongeren en kinderen. Op de Hoofdpijn polikliniek willen we het de aandacht geven die het verdient. Ons doel is om samen punten voor verbetering te vinden. Op de hoofdpijn polikliniek werken onze artsen nauw samen met anderen om de hoofdpijn van uw kind te behandelen.

Onderzoek

Op de polikliniek ziet u met uw kind op 1 dag het team: neuroloog, kinderarts, hoofdpijnverpleegkundige en de fysiotherapeut. Onze zorgverleners werken samen om snel een volledig beeld te krijgen van de situatie. Als een oogheelkundig onderzoek nodig is, dan wordt die afspraak apart met u ingepland.

Vragenlijst over hoofdpijn

Om te weten wat het beeld bij uw kind precies is, hebben wij speciale vragenlijsten. Op het spreekuur bespreekt de hoofdpijnverpleegkundige de vragen met het kind en de ouders. Deze vragenlijsten krijgt u van tevoren opgestuurd. Voor de eerste afspraak ontvangen we de vragenlijsten ingevuld terug. Zo kunnen we uw afspraak goed voorbereiden.

Behandelmogelijkheden

Na de onderzoeken en gesprekken overleggen de artsen met elkaar wat de beste behandeling is. Het behandeladvies hoort u dezelfde dag nog. Dit hangt erg af van de soort hoofdpijn die wordt vast gesteld. Mogelijke behandelingen zijn: fysiotherapie, begeleiding door kinderpsychologie, bril en in sommige gevallen medicatie.

 

Contact

Uw afspraak

Uw huisarts of uw arts verwijst u door naar onze polikliniek. Daarna bellen wij u om een afspraak te maken. U wordt binnen drie werkdagen gebeld.

Vragen over uw afspraak?

Informatie over uw afspraak kunt u vinden in het patiëntenportaal Mijn BovenIJ. Ook kunt u een vraag stellen via de BeterDichtbij app.

Inschrijven

Komt u voor het eerst in het BovenIJ? Schrijft u zich dan in bij de afdeling Opname- en inschrijfbureau (route 57).

Gegevens aanpassen

Bent u verhuisd of heeft u een andere huisarts of apotheek? U kunt zelf uw gegevens aanpassen in Mijn BovenIJ

Afspraak afzeggen

Kunt u toch niet naar uw afspraak komen? Laat het ons zo snel mogelijk weten, dit kan via de BeterDichtbij app.

Praktische informatie

  • Telefoonnummer 020-634 6260 (polikliniek neurologie)
  • Route 35/36

Aandoeningen, behandelingen en onderzoeken

In het BovenIJ ziekenhuis is een hoofdpijn polikliniek speciaal voor kinderen en jongeren met hoofdpijn (jonger dan 18 jaar). Dit is uniek in Nederland. Onze artsen onderzoeken de hoofdpijn van uw kind en maken een behandelplan.

Lees meer
Bekijk aandoeningen, behandelingen en onderzoeken

Gerelateerde specialismen

Ik weet nu beter hoe ik met de hoofdpijn kan omgaan

Riekje (12) heeft last van migraine

Hoofdpijn of zelfs migraine is niet iets dat je bij kinderen graag ziet. Maar toch zijn er kinderen en jongeren die er last van hebben. Zij kunnen met hun hoofdpijnklachten terecht bij de hoofdpijnpolikliniek in het BovenIJ ziekenhuis. Riekje (12), een leuke, spontane jongedame is één van hen. Zij heeft last van migraine.

Lees de hele ervaring
Aandacht voor hoofdpijn bij kinderen

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem. Als u verder surft, accepteert u onze cookies.

Terug naar bovenScroll naar boven