Afdeling

Zuigelingen polikliniek

golf
  1. Home
  2. Specialisme & afdeling
  3. Zuigelingen polikliniek

In het BovenIJ ziekenhuis is een zuigelingenpoli voor te vroeg geboren kinderen (minder dan 35 weken). Of voor kinderen die ziek waren na de geboorte. Op deze polikliniek houden de neonatologieverpleegkundige, kinderfysiotherapeut en kinderarts de groei en ontwikkeling van uw baby goed in de gaten.

Meestal vindt de eerste afspraak plaats als uw baby nog is opgenomen in ons Moeder Kind Centrum. Soms is het zo dat ouders en uw baby uit een ander ziekenhuis worden verwezen naar onze zuigelingen polikliniek De kinderarts uit het andere ziekenhuis neemt dan contact met ons op om een afspraak voor u in te plannen.

Controles en onderzoek

Tijdens de afspraak in het ziekenhuis wordt uw baby altijd gewogen en gemeten. Daarna heeft u een afspraak met de neonatologieverpleegkundige. Tijdens dit gesprek vragen we u hoe het thuis gaat, hoe de voedingen gaan en of er nog vragen of problemen zijn. Na dit gesprek gaat u met uw baby naar de kinderarts en kinderfysiotherapeut. De kinderarts kijkt naar de groei en zal uw baby lichamelijk onderzoeken. Ook is er tijd om uw vragen te beantwoorden. De kinderfysiotherapeut kijkt naar de motorische ontwikkeling van uw baby. Hierbij wordt de gecorrigeerde leeftijd aangehouden, dat is de leeftijd vanaf de uitgerekende datum. De afspraken zijn meestal elke 3 maanden. Als uw kind bij ons binnen komt lopen, is dit vaak de laatste afspraak op de zuigelingen polikliniek.

Consultatiebureau

Het is belangrijk dat u naast het bezoek aan onze zuigelingen polikliniek ook naar het consultatiebureau gaat. Op het consultatiebureau krijgt uw baby de vaccinaties en de gehoortest. U kunt er voor zorgen dat de bezoeken aan de zuigelingen polikliniek en de bezoeken aan het consultatiebureau niet in dezelfde week zijn. Mocht dit toevallig wel zo zijn, dan kunt u een van de afspraken 1 of 2 weken verzetten.

Contact

Uw afspraak

Uw huisarts of uw arts verwijst u door naar onze polikliniek. Daarna bellen wij u om een afspraak te maken. U wordt binnen drie werkdagen gebeld.

Vragen over uw afspraak?

Informatie over uw afspraak kunt u vinden in het patiëntenportaal Mijn BovenIJ. Ook kunt u een vraag stellen via de BeterDichtbij app.

Inschrijven

Komt u voor het eerst in het BovenIJ? Schrijft u zich dan in bij de afdeling Opname- en inschrijfbureau (route 57).

Gegevens aanpassen

Bent u verhuisd of heeft u een andere huisarts of apotheek? U kunt zelf uw gegevens aanpassen in Mijn BovenIJ

Afspraak afzeggen

Kunt u toch niet naar uw afspraak komen? Laat het ons zo snel mogelijk weten, dit kan via de BeterDichtbij app.

Praktische informatie

  • Telefoonnummer 020-634 6120 (polikliniek kindergeneeskunde)
  • Route 60

Aandoeningen, behandelingen en onderzoeken

U en uw baby mogen met ontslag. In deze brochure vindt u adviezen voor thuis.

Lees meer

Uw verpleegkundige/ kraamverzorgende heeft u geadviseerd om uw moedermelk tijdelijk af te kolven. In deze folder leest u daar meer over.

Lees meer
Bekijk aandoeningen, behandelingen en onderzoeken

Gerelateerde specialismen

Als ik terugdenk aan de tijd bij BovenIJ komt bij mij vooral de warme, persoonlijke benadering naar boven.

Marjolijn met haar twee kinderen over de zuigelingenpoli

Door omstandigheden beviel Marjolijn al met 32 weken van haar twee-eiige tweeling. Wat volgde was een ontzettend heftige tijd, waarin ze, samen met haar vriend, met weinig tot geen slaap zo goed mogelijk voor beide baby’s probeerde te zorgen. Gelukkig kregen ze veel hulp van de speciale zuigelingenpoli van BovenIJ, waar haar dochter Isa en zoon Bram nog twee jaar lang gemonitord werden.

Lees de hele ervaring

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem. Als u verder surft, accepteert u onze cookies.

Terug naar bovenScroll naar boven