kinderfysiotherapeut

Floor Brouwer

Als ik oefeningen met de kinderen doe, vind ik het belangrijk dat ze er lol in hebben

Portretfoto van Floor Brouwer, fysiotherapie in het BovenIJ ziekenhuis
Portretfoto van Floor Brouwer, fysiotherapie in het BovenIJ ziekenhuis
golf
 1. Home
 2. Zorgverleners
 3. Floor Brouwer

Onze kinderfysiotherapeut Floor Brouwer ziet allerlei kinderen van 0 tot 18 jaar. Ze houdt van deze afwisseling, maar ook van het contact met de ouders: ‘Hoe zij met hun kind omgaan, is erg belangrijk.’

‘Als kinderfysiotherapeut zie ik veel baby’s die te vroeg zijn geboren. Zij laten vaak ander gedrag zien dan baby’s die op tijd zijn geboren. Ik leer ouders de signalen te herkennen, en geef tips hoe ze hiermee om kunnen gaan.

Als een kindje bijvoorbeeld de vingers spreidt en armen strekt, is dat meestal een teken dat het gespannen is. Het helpt dan om de handjes terug te brengen naar het gezichtje. Wanneer de baby zich overstrekt, betekent dit vaak dat het zich niet prettig voelt. Als je de baby dan in een gebogen houding tegen je aanhoudt, voelt het zich geborgen, zoals in de baarmoeder.

Ik heb kinderen altijd leuk gevonden: van jongs af aan paste ik regelmatig op kinderen. Toen ik fysiotherapie studeerde, was dat het niet helemaal. Pas toen ik me ging specialiseren in kinderfysiotherapie, werd ik écht enthousiast. Kinderen zijn heel puur en mijn vak is lekker afwisselend. Ik zie kinderen van 0 tot 18 jaar en van allerlei verschillende culturen.

Ook het contact met de ouders vind ik interessant. Hoe zij met hun kind omgaan, is erg belangrijk om verbetering te zien. Dat ik hen hierbij mag adviseren, geeft me veel voldoening.

Als ik oefeningen met de kinderen doe, vind ik het belangrijk dat ze er lol in hebben. De behandeling is altijd spelenderwijs. Soms vinden ze het zo leuk, dat ze niet meer naar huis willen. Dan weet ik: ik heb het goed gedaan.’

Aandachtsgebieden

 • Jonge kinderen (0-4 jaar)
 • Huilbaby’s (onrustige baby’s)
 • Vroeg geboren baby’s (prematuren)
 • Baby’s met een voorkeurshouding (Asymmetrische zuigeling)
 • Hyperventilatie

Opleiding en specialisatie

 • 2012-2015 Master Kinderfysiotherapie, Hogeschool Utrecht
 • 2008-2012 HBO Fysiotherapie, Hogeschool van Amsterdam

Contact

Fysiotherapie

 • Openingstijden maandag tot en met vrijdag tussen 9.00 en 17.00
 • Telefoonnummer 020-634 6157 (Revalidatie & Herstel polikliniek)
 • Route 70

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem. Als u verder surft, accepteert u onze cookies.

Terug naar bovenScroll naar boven