Afdeling

Revalidatie en Herstel polikliniek

golf
  1. Home
  2. Specialisme & afdeling
  3. Revalidatie en Herstel polikliniek

Na een operatie of ziekte moet u soms revalideren. Vaak begint deze revalidatie al als u nog in het ziekenhuis bent. U kunt ook terecht op onze polikliniek voor een afspraak met uw arts en behandelingen.

Uw bezoek aan de polikliniek

Op de polikliniek heeft u een afspraak met de revalidatiearts. Deze brengt uw klachten in kaart en kijkt samen met u of behandeling in het ziekenhuis nodig is. Uw revalidatiearts kan u ook doorverwijzen naar een fysiotherapeut, ergotherapeut of logopedist, of een gespecialiseerd revalidatiecentrum in de buurt.

Uw revalidatie in stappen

Behandeling

Bij een behandeling werkt de arts nauw samen met verschillende experts aan een passend revalidatietraject. Denk aan de fysiotherapeut, ergotherapeut, logopedist, diëtist en medisch maatschappelijk werker. Zij werken samen met u aan herstel, of het zo goed mogelijk omgaan met uw beperkingen. Daarbij is het revalidatietraject natuurlijk afgestemd op uw vraag. Lees meer over de expertises:

Diëtetiek

Ergotherapie

Fysiotherapie

Medisch maatschappelijk werk

Logopedie

Contact

Uw afspraak

Uw huisarts of uw arts verwijst u door naar onze polikliniek. Daarna bellen wij u om een afspraak te maken. U wordt binnen drie werkdagen gebeld.

Vragen over uw afspraak?

Informatie over uw afspraak kunt u vinden in het patiëntenportaal Mijn BovenIJ. Ook kunt u een vraag stellen via de BeterDichtbij app.

Inschrijven

Komt u voor het eerst in het BovenIJ? Schrijft u zich dan in bij de afdeling Opname- en inschrijfbureau (route 57).

Gegevens aanpassen

Bent u verhuisd of heeft u een andere huisarts of apotheek? U kunt zelf uw gegevens aanpassen in Mijn BovenIJ

Afspraak afzeggen

Kunt u toch niet naar uw afspraak komen? Laat het ons zo snel mogelijk weten, dit kan via de BeterDichtbij app.

Praktische informatie

  • Telefoonnummer 020-634 6157
  • Route 70

Aandoeningen, behandelingen en onderzoeken

Na een ziekte of aandoening kan revalidatie u helpen om beter te functioneren. Een revalidatietraject richt zich op zoveel mogelijk zelfstandigheid in uw dagelijks leven.

Lees meer

Kanker is een ingrijpende ziekte die de balans in uw leven verstoort. Door kanker of de behandeling van kanker kunt u last krijgen van verschillende klachten. De klachten zijn voor iedereen anders. De één is minder fit of snel moe. De ander heeft pijnklachten of kan zich slecht concentreren. U kunt ook stress en angstige of sombere gevoelens ontwikkelen.

Lees meer

Wanneer in overleg met de (vaat)chirurg is besloten dat u (waarschijnlijk of zeker) een amputatie moet ondergaan van een deel van uw been, kunt u vragen hebben over uw toekomst. In deze folder leest u hoe onze zorgprofessionals u kunnen begeleiden bij uw herstel.

Lees meer

Tijdens het revalidatieprogramma voor patiënten met chronische klachten leert u zo goed mogelijk functioneren op lichamelijk, emotioneel en sociaal gebied.

Lees meer

Voor een goed herstel van uw hand is het belangrijk zo vroeg mogelijk te beginnen met de revalidatie. Dat kan individueel of in groepsverband. In deze folder leest u er meer over.

Lees meer

Met hartrevalidatie werkt u samen met het speciale team van BovenIJ aan uw herstel. U leert uw grenzen opnieuw kennen en verleggen. Ook krijgt u tips om gezond te leven en leert u omgaan met gevoelens van angst en onzekerheid.

Lees meer

Bijna iedere patiënt die een beroerte (in medische termen: Cerebraal Vasculair Accident - CVA) heeft gehad, heeft na ontslag uit het ziekenhuis enige vorm van vervolgzorg nodig. In deze folder leest u meer over revalidatie na een CVA.

Lees meer
Bekijk aandoeningen, behandelingen en onderzoeken

Gerelateerde specialismen

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem. Als u verder surft, accepteert u onze cookies.

Terug naar bovenScroll naar boven