revalidatiearts

Janny Hesse

We bedenken echt sámen wat de wens is, welke behandeling

portretfoto van Janny Hesse, revalidatiearts in het BovenIJ ziekenhuis
portretfoto van Janny Hesse, revalidatiearts in het BovenIJ ziekenhuis
golf
 1. Home
 2. Zorgverleners
 3. Janny Hesse

In de spreekkamer van onze revalidatiearts Janny Hesse-van der Meer is een ontspannen sfeer: ‘Ik vind het belangrijk dat patiënten zich op hun gemak voelen en dat ze alles met me kunnen bespreken. Ik luister goed naar mijn patiënten en geef duidelijke uitleg’.

‘De meeste patiënten die we zien, zijn mensen met niet-aangeboren hersenletsel. Ze hebben bijvoorbeeld een beroerte gehad, of een ongeluk. De klachten van deze patiënten zijn heel verschillend: de een kan zijn armen en/of benen niet goed meer gebruiken, de ander kan niet goed meer praten.

Als revalidatiearts kijk ik wat er nodig is om zoveel mogelijk weer te kunnen doen wat je wil doen. De ene patiënt vindt het belangrijk om weer zelfstandig boodschappen te kunnen doen, de andere wil weer kunnen sporten. Hierover ga ik goed in gesprek met de patiënt. We bedenken echt sámen wat de wens is en welke behandeling daarbij past.

Ik ben een dokter die sociaal en open is, en makkelijk contact maakt met patiënten. Het is belangrijk dat ze het gevoel hebben dat ze alles met mij kunnen bespreken. In mijn spreekkamer is een ontspannen sfeer. Ik luister goed en geef duidelijke uitleg over wat ik en mijn team kunnen betekenen.

Ik ben revalidatiearts geworden omdat je dan niet alleen naar de ziekte kijkt, maar naar alles wat met de patiënt te maken heeft. Dus hoe iemand zich voelt, hoe de omgeving eruit ziet, wat voor werk iemand doet. Dat vind ik interessant en ik help hier graag bij.

Als patiënten na de revalidatiebehandeling weer kunnen doen wat ze graag willen, geeft dat heel veel voldoening.‘

Aandachtsgebieden

 • Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH)
 • Multiple Sclerose (MS)
 • Chronische pijn (pijn die niet overgaat)
 • Oncologische revalidatie (revalidatie bij kanker)
 • Hand- en polsrevalidatie

Opleiding en specialisatie

 • 2015-2020 Revalidatiegeneeskunde, Amsterdam UMC
 • 2003-2011 Geneeskunde, Universiteit van Amsterdam

Gekoppelde specialismen

Contact

Revalidatie en Herstel polikliniek

 • Telefoonnummer 020-634 6157
 • Route 70

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem. Als u verder surft, accepteert u onze cookies.

Terug naar bovenScroll naar boven