Afdeling

Medisch maatschappelijk werk

golf
  1. Home
  2. Specialisme & afdeling
  3. Medisch maatschappelijk werk

Omgaan met ziekte of een behandeling in het ziekenhuis kan ingrijpend zijn, voor u en uw naasten. Een medisch maatschappelijk werker ondersteunt u hier bij.

Waarom medisch maatschappelijk werk?

Een ziekte, soms in combinatie met een ziekenhuisopname, kan enorme gevolgen hebben voor het leven van u en dat van uw naasten. Niet alleen lichamelijk, maar ook emotioneel kunt u veel te verwerken krijgen. Angst, onzekerheid, woede, pijn, verdriet en onmacht: allemaal emoties die bij het ziek zijn kunnen horen. U komt voor allerlei zaken te staan waar u misschien niet eerder mee te maken hebt gehad.

Sommige zaken zult u zelf, en met steun van uw naasten, kunnen hanteren. Maar bij andere aspecten van uw ziekte kunt u behoefte hebben aan professionele hulp. Het medisch maatschappelijk werk kan u deze hulp bieden.

Mogelijke vragen

De medisch maatschappelijk werkers kunnen u en uw naasten ondersteunen, begeleiden en adviseren. Zij helpen bij het zoeken naar mogelijkheden om met de problemen als gevolg van uw ziekte om te gaan. Bij het medisch maatschappelijk werk kunt u terecht voor:

  • verwerking en acceptatie van de ziekte
  • omgaan met klachten
  • moeilijkheden op het gebied van onder andere werk, uitkering, financiën
  • vragen over, of veranderingen in de huisvesting, relatie en/of het gezin

Het medisch maatschappelijk werk is betrokken bij de hartrevalidatie en de poliklinische revalidatie. Samen met u onderzoeken we wat u wilt bespreken en bekijken we welke manier van omgaan het beste bij u past. In een aantal gesprekken proberen we u een nieuwe balans in uw leven te vinden en zo op weg te helpen.

Aanmelden voor medisch maatschappelijk werk

In overleg met u kan uw arts of een medewerker van de polikliniek u aanmelden bij het medisch maatschappelijk werk. U wordt dan gebeld om een afspraak te maken voor een eerste gesprek. U kunt tijdens uw opname ook een arts of een verpleegkundige vragen om medisch maatschappelijk werk voor u in te schakelen. U kunt aan het bed of op de afdeling een gesprek voeren.

Praktische informatie

  • Telefoonnummer 020-634 6157 (Revalidatie & Herstel polikliniek)
  • Route 66

Gerelateerde specialismen

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem. Als u verder surft, accepteert u onze cookies.

Terug naar bovenScroll naar boven