medisch maatschappelijk werker

Maryam Talibi

Ik probeer goed te luisteren, zonder oordeel

golf
  1. Home
  2. Zorgverleners
  3. Maryam Talibi

Patiënten van het BovenIJ ziekenhuis kunnen bij onze maatschappelijk werker Maryam Talibi terecht voor een goed gesprek, maar ze verwijst ook door naar hulp in de wijk: ‘Hiervoor heb ik een groot netwerk in Amsterdam-Noord.’

‘Ik wist altijd al dat ik mensen wilde helpen. Ook heb ik altijd veel interesse in de medische wereld gehad. Daarom voel ik me in het BovenIJ ziekenhuis helemaal op mijn plek, als maatschappelijk werker.

Soms zijn een paar gesprekken genoeg voor een patiënt om zich beter te voelen. Maar ik verwijs mensen ook wel eens door. Hiervoor heb ik een groot netwerk van hulpverleners in Amsterdam-Noord. Zo kan een diabetespatiënt naar een sportclub in het Noorderpark. En als de partner van een patiënt overbelast is, stuur ik die door naar een mantelzorgconsulent, die bijvoorbeeld respijtzorg kan regelen.

Patiënten zeggen dat ik goed kan luisteren, zonder oordeel. Ik vind het belangrijk dat een patiënt zich na een gesprek met mij iets beter voelt. Doordat hij zijn verhaal bij me kwijt kan, of doordat hij met mijn adviezen weer verder kan.’

Opleiding en specialisatie

2005-2009  Maatschappelijk Werk en Dienstverlening Amsterdam

Contact

Medisch maatschappelijk werk

  • Telefoonnummer 020-634 6157 (Revalidatie & Herstel polikliniek)
  • Route 66

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem. Als u verder surft, accepteert u onze cookies.

Terug naar bovenScroll naar boven