Afdeling

Gezond gewicht polikliniek

Samen met het kind en de ouders zoek ik naar de beste oplossing

portretfoto van Venje Boonstra, Kindergeneeskunde in het BovenIJ ziekenhuis
Venje Boonstra
kinderarts
golf
  1. Home
  2. Specialisme & afdeling
  3. Gezond gewicht polikliniek

De polikliniek gezond gewicht is speciaal voor kinderen tot 18 jaar die veel te zwaar zijn (obesitas). De kinderarts en de jeugdverpleegkundige van het Ouder-en kindteam kijken wat je nodig hebt om op een gezond gewicht te komen.

Eerste afspraak

De kinderarts gaat uitgebreid met jullie in gesprek over je gezondheid, over mogelijke oorzaken van het overgewicht en over klachten die je hebt door het overgewicht. Je wordt lichamelijk goed onderzocht, je wordt gewogen en je bloeddruk wordt gemeten. Ook kijken we of je psychische klachten hebt. Bijvoorbeeld omdat je wordt gepest of geen zelfvertrouwen hebt. 

Onderzoek naar de gevolgen van overgewicht

Meestal onderzoeken we ook het bloed. We kijken naar de gevolgen van het overgewicht voor je gezondheid.

Uitslag en behandelplan

We gaan met jullie in gesprek over de uitslag van het bloedonderzoek. We maken in overleg met u een behandelplan. In het behandelplan is er aandacht voor allerlei aspecten zoals voeding, beweging, gedrag en gezin.

We kunnen overgewicht op verschillende manieren behandelen: met advies over voeding en beweging en met gesprekken. Er zijn in Amsterdam-Noord verschillende programma’s die gezinnen helpen bij obesitas. Samen met u kiezen we welke behandeling het beste bij uw kind past. We hebben regelmatig contact met u om te horen hoe de behandeling gaat en of u nog advies nodig heeft.

Samenwerking

Onze polikliniek gezond gewicht is onderdeel van de Amsterdamse Aanpak Gezond Gewicht en het netwerk Gezond Gewicht Noord. Het BovenIJ ziekenhuis, huisartsen en het Ouder- en Kindteam Noord Oost werken hierbij nauw met elkaar samen. Op deze manier kunnen we gezinnen zo goed mogelijk begeleiden als een kind te zwaar is. 

 

Contact

Uw afspraak

Uw huisarts of uw arts verwijst u door naar onze polikliniek. Daarna bellen wij u om een afspraak te maken. U wordt binnen drie werkdagen gebeld.

Vragen over uw afspraak?

Informatie over uw afspraak kunt u vinden in het patiëntenportaal Mijn BovenIJ. Ook kunt u een vraag stellen via de BeterDichtbij app.

Inschrijven

Komt u voor het eerst in het BovenIJ? Schrijft u zich dan in bij de afdeling Opname- en inschrijfbureau (route 57).

Gegevens aanpassen

Bent u verhuisd of heeft u een andere huisarts of apotheek? U kunt zelf uw gegevens aanpassen in Mijn BovenIJ

Afspraak afzeggen

Kunt u toch niet naar uw afspraak komen? Laat het ons zo snel mogelijk weten, dit kan via de BeterDichtbij app.

Praktische informatie

  • Telefoonnummer 020-634 6120
  • Route 60

Aandoeningen, behandelingen en onderzoeken

In Amsterdam heeft 1 op de 5 kinderen en jongeren overgewicht of obesitas. Dit heeft ernstige gevolgen voor hun gezondheid op korte en lange termijn. Zij lopen grote gezondheidsrisico’s.

Lees meer
Bekijk aandoeningen, behandelingen en onderzoeken

Gerelateerde specialismen

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem. Als u verder surft, accepteert u onze cookies.

Terug naar bovenScroll naar boven