aandoening

Onrustige of overmatig huilende baby

golf
  1. Home
  2. Aandoening & behandeling
  3. Onrustige of overmatig huilende baby
Sommige baby’s huilen veel meer dan normaal. Dit is enorm zwaar voor ouders. In het BovenIJ geven we gezinnen die hiermee worstelen hulp en ondersteuning.

Als de klachten nog meevallen, maar u zoekt naar manieren om uw baby te troosten en een vast ritme te bieden, kan het  Ouder Kind Team van de GGD u veel handige informatie geven. U kunt bij uw jeugdverpleegkundige of jeugdarts terecht zonder verwijzing. Ook kunt u deelnemen aan de cursus "Troosten, huilen en slapen."

Wanneer is huilen overmatig? 

Meestal begint het huilen met darmkrampjes of reflux. De ene baby reageert hier heftiger op dan de andere. Tijdens het huilen spant de baby de spieren aan, wat ook onprettig voelt. Bij het huilen hapt de baby lucht, waardoor hij nog meer krampen en reflux krijgt. En zo wordt het huilen steeds erger. Ouders raken uitgeput en gespannen, wat de baby nog onrustiger maakt. Zo raakt een gezin in een negatieve in een negatieve cirkel. 

Hoe helpt het BovenIJ?

In het BovenIJ hebben we veel ervaring met deze groep baby's. We staan dan ook graag voor u klaar om te helpen. Voor een afspraak op de polikliniek kindergeneeskunde is een doorverwijzing van uw huisarts of van het Ouder Kind Team van de GGD nodig. De kinderarts ziet uw baby samen met de medisch pedagogisch zorgverlener. We nemen de tijd voor uw verhaal en kijken de baby goed na. Daarna maken we samen een plan, zodat de baby en het hele gezin weer kunnen gaan opknappen. Als het nodig is helpen onze andere teamleden mee. Bijvoorbeeld de kinderfysiotherapeut, kinderpsycholoog en lactatiekundige. Vaak lukt het dan om thuis de situatie langzaam te verbeteren. We houden goed contact met u om het samen op de goede rit te krijgen. Deze behandelingen vinden plaats op de polikliniek kindergeneeskunde en soms op de dagbehandeling van de Kinderafdeling.

Praktische informatie

  • Openingstijden Van maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 16.30
  • Telefoonnummer 020-634 6120
  • Route 60

Specialisme

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem. Als u verder surft, accepteert u onze cookies.

Terug naar bovenScroll naar boven