pedagogisch zorgverlener

Wendy van Amsterdam

Ik wil een lichtpuntje zijn voor patiënten en hun gezin

golf
  1. Home
  2. Zorgverleners
  3. Wendy van Amsterdam

‘Als kind zag ik op tv een pedagogisch medewerker in het ziekenhuis. Zij maakte samen met een jonge patiënt een kaart voor zijn klasgenoten, omdat hij hen zo miste. Toen dacht ik: ik wil ook een lichtpuntje zijn voor patiënten en hun gezin tijdens een ziekenhuisopname.

Nu, jaren later, kan ik met mijn functie echt het verschil maken voor kinderen die opgenomen zijn bij BovenIJ. Ik probeer er altijd voor te zorgen dat het ziekenhuis voor mijn patiënten niet alleen een nare plek is, maar tegelijkertijd ook een fijne plek, waar ze kunnen lachen, spelen en gezellig kletsen. De opname moet voor het kind en de ouders zo prettig mogelijk verlopen, met zo min mogelijk stress. 
Ik heb een goede dag gehad wanneer ik eraan heb kunnen bijdragen om een kind in zijn eigen kracht te zetten. Dat wil zeggen dat ik het kind vaardigheden aangeleerd heb, waardoor hij of zij het zelfvertrouwen krijgt om een medische handeling goed te kunnen doorstaan. Met als uitkomst dat het kind trots op zichzelf is. Wanneer ik dan ook nog een dikke knuffel krijg als bedankje voor mijn begeleiding, dan ben ik heel erg gelukkig!’  
Aandachtsgebieden
  • Baby’s met overmatig huilen en onrust
  • Ik maak mij samen met collega’s vanuit de werkgroep hard voor trauma-vrije medische zorg, met als doel pijn en angst voorkomen. 
Opleiding 
  • 2006-2010: Sociaal Pedagogische Hulpverlening (Social work)
  • 2021: Basiscursus: hypnose bij kinderen in de medische setting.

Gekoppelde specialismen

Contact

Kinderpolikliniek

  • Openingstijden Van maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 16.30
  • Telefoonnummer 020-634 6120
  • Route 60

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem. Als u verder surft, accepteert u onze cookies.

Terug naar bovenScroll naar boven