Afdeling

Medisch pedagogisch zorgverlener

golf
  1. Home
  2. Specialisme & afdeling
  3. Medisch pedagogisch zorgverlener
Vandaag zijn de poliklinieken telefonisch minder goed bereikbaar dan u van ons gewend bent.

Voor vragen die geen spoed hebben, stuur een bericht via BeterDichtbij.

Wilt u weten wanneer uw afspraak is, bekijk dit via Mijn BovenIJ

 

Een bezoek aan het ziekenhuis kan voor kinderen heel spannend zijn. Wij doen er alles aan om uw kind gerust te stellen, zodat het ziekenhuisbezoek zo prettig mogelijk is.

Goede voorbereiding

We bereiden kinderen op een speelse manier voor op onderzoek en behandeling, zoals operaties. Ook geven we ouders informatie en tips mee voor thuis. Kind en ouders kunnen al hun vragen en angsten bespreken met onze medisch pedagogisch zorgverleners. We geven ook informatie over hoe u zelf uw kind kunt voorbereiden op een ziekenhuisbezoek.

Samen

We betrekken ouders altijd bij de onderzoeken en behandelingen. Want ouders kennen hun kind het beste en weten wat het nodig heeft. Ze zijn altijd welkom bij hun kind en één van de ouders van mag blijven slapen. Ook bij onderzoeken of bij de start van de narcose mag één ouder aanwezig zijn. We luisteren naar uw verhaal als u hier behoefte aan heeft en we denken mee over problemen waar u tegenaan loopt.

Praktische informatie

  • Telefoonnummer 020-634 6120 (polikliniek kindergeneeskunde)
  • Route 60

Aandoeningen, behandelingen en onderzoeken

Als uw kind naar het ziekenhuis moet, kan dit heel spannend zijn. Hoe kunt u uw kind hier het beste bij steunen? Een goede voorbereiding thuis helpt tegen de zenuwen. Wacht niet tot het laatste moment met de voorbereiding, maar begin op tijd. In deze folder leest u meer hoe u uw kind kunt voorbereiden. Ook leest u wanneer u daarmee kunt beginnen.

Lees meer

Binnenkort ondergaat uw kind een operatie. Uw behandelend specialist heeft u daarover geïnformeerd. Bij die operatie is een vorm van anesthesie (narcose of verdoving) nodig. Op de kinderafdeling bereiden we de operatie samen met u en uw kind voor. In deze folder staat omschreven wat u kunt verwachten.

Lees meer
Bekijk aandoeningen, behandelingen en onderzoeken

Gerelateerde specialismen

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem. Als u verder surft, accepteert u onze cookies.

Terug naar bovenScroll naar boven