pedagogisch zorgverlener

Sabine Jansen

Ik doe mijn best om een ziekenhuisbezoek een positieve ervaring te laten zijn

golf
  1. Home
  2. Zorgverleners
  3. Sabine Jansen

Een ziekenhuisbezoek kan best spannend voor kinderen zijn. Onze pedagogisch zorgverlener Sabine Jansen doet er alles aan om jonge patiëntjes én hun ouders op hun gemak te stellen: ‘Hier besteden we veel tijd en aandacht aan.’

‘Ik weet zeker dat het genezend werkt, als je je ontspannen en fijn voelt. Als pedagogisch medewerker probeer ik hiervoor te zorgen door het kind en ouders goed te begeleiden in het ziekenhuis. Door bijvoorbeeld heldere uitleg te geven voor een operatie, of het kind af te leiden bij een spannend moment.

Zo kwam er laatst een meisje dat heel bang was voor bloedprikken. Met een afleidingsboek en ademhalingsoefeningen zakte de spanning. Het afleidingsboek ging de moeder meteen bestellen voor thuis en samen met de ontspanningsoefeningen zagen het meisje en moeder nieuwe mogelijkheden om het stressniveau bij het toedienen van de thuismedicatie (pijninjectie) omlaag te krijgen. Dat ik zo het verschil kan maken, maakt mijn dag.

Kinderen zijn ontzettend leuk om mee te werken. Ze zijn heel eerlijk, ik kan erg genieten van hun simpele opmerkingen. Een collega vroeg wat een jongetje voor ontbijt wilde. “Doe maar een hamburger”, was het antwoord. Dan moet ik keihard lachen.

Ik werk ruim 14 jaar in het BovenIJ en ik wil hier nooit meer weg. Want dit is zo’n fijne plek. We zijn een klein ziekenhuis, waardoor we meer persoonlijke zorg kunnen geven. Elk kind en elke ouder is uniek. En met veel aandacht kijken we wat ze nodig hebben.

Altijd doe ik mijn best om het ziekenhuisbezoek een positieve ervaring te laten zijn voor het kind en ouders. Soms lukt dit zo goed, dat kinderen in het ziekenhuis willen blijven en niet meer naar huis willen. Dat is een mooi compliment.’

Opleiding en specialisatie

  • 2021 Basiscursus hypnotherapie bij kinderen in de medische setting
  • 2004-2007 Sociaal pedagogisch hulpverlener, Hogeschool van Amsterdam
  • 2003-2004 Sociaal pedagogisch werk niveau 4, Regio College Zaandam
  • 2000-2003 Sociaal Pedagogisch werk niveau 3, Regio College Zaandam

Contact

Kinderpolikliniek

  • Openingstijden Van maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 16.30
  • Telefoonnummer 020-634 6120
  • Route 60

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem. Als u verder surft, accepteert u onze cookies.

Terug naar bovenScroll naar boven