Afdeling

Diabetes polikliniek Diaboss (kindergeneeskunde)

golf
  1. Home
  2. Specialisme & afdeling
  3. Diabetes polikliniek (kindergeneeskunde)

Kinderen en jongeren tot 25 jaar met diabetes kunnen terecht bij Diaboss. Dit is een diabetes behandelcentrum in Amsterdam. Het BovenIJ ziekenhuis, OLVG en Zaans Medisch Centrum (ZMC) werken hier samen om de allerbeste diabeteszorg te geven.

Over Diaboss

Kinderen met diabetes krijgen bij Diaboss 24 uur per dag, 7 dagen per week zorg en ondersteuning bij vragen en problemen. Een team van zorgverleners werkt hiervoor nauw met elkaar samen. Dit team bestaat bijvoorbeeld uit een kinderarts, internist, diëtist, kinderdiabetesverpleegkundige, en kinderpsycholoog. Bij Diaboss leren kinderen en ouders zoveel mogelijk zelf verantwoordelijkheid te nemen met behulp van de nieuwste technologieën. Zo worden kinderen met diabetes minder snel ziek en kunnen ze een zo normaal mogelijk leven leiden.

Behandeling diabetes

Diaboss begeleidt kinderen en jongeren met diabetes type 1, type 2 en andere vormen van diabetes. Ze krijgen bij Diaboss een behandeling op maat, afgestemd op de persoonlijke situatie. Ook doet Diaboss er alles aan om gezondheidsproblemen te voorkomen. Daarbij hoort dat we de gezondheid controleren en het kind regelmatig onderzoeken. Als het nodig is geven we ook persoonlijke begeleiding. Hierbij richten we ons ook op de ouders. Want de coachende rol van ouders is enorm belangrijk voor de gezondheid van het kind. Ook kunnen we de sociale omgeving van het kind bij de behandeling betrekken. Zoals de school, sportclubs en anderen uit de leefomgeving van het kind.

Ziekenhuisopname

Soms moet een kind opgenomen worden in het ziekenhuis, omdat de diabetes ontregeld is. Bij Diaboss zijn minder opnames dan in andere ziekenhuizen van Nederland. Dat komt doordat kinderen bij Diaboss zeer goed begeleid worden. We werken met de nieuwste insulinepompen en glucosesensoren. Daarnaast bieden we veel verschillende behandelingen van diabetes. Zo krijgt uw kind de best passende zorg. Als een opname nodig is, gebeurt dat in het OLVG.

Uitlezen van pomp/sensor/glucosemeter

De insulinepomp, glucosesensor en bloedglucosemeter kunnen uitgelezen worden via een programma op de computer, laptop of via een app op de telefoon. Hierdoor kunnen wij op afstand meekijken en advies geven. Het is belangrijk om de dag vóór de afspraak bij Diaboss uit te lezen, zodat de arts, diabetesverpleegkundige of diëtist de afspraak alvast kan voorbereiden. 

Wetenschappelijk onderzoek

Diaboss voert regelmatig wetenschappelijk onderzoek uit of neemt deel aan onderzoek om de diabeteszorg voor kinderen en jongeren te verbeteren. Soms is er wetenschappelijk onderzoek in andere diabetescentra waar patiënten van Diaboss aan kunnen deelnemen. De kinderarts of diabetesverpleegkundige kunnen hier meer over vertellen.

Diaboss: waar te vinden?

Diaboss is een samenwerking van het BovenIJ ziekenhuis, OLVG en het Zaans Medisch Centrum. U vindt Diaboss in OLVG, locatie West. 

Elektronisch patiëntendossier

Diaboss werkt met een elektronisch patiëntendossier, dat u en uw kind kunnen bekijken via mijnOLVG. De doktersassistenten van Diaboss kunnen u hierbij helpen. Alleen het diabetesteam kan het dossier bekijken. 

Praktische informatie

  • Telefoonnummer 020-510 8090 (Diaboss)
  • Route OLVG locatie West

Gerelateerde specialismen

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem. Als u verder surft, accepteert u onze cookies.

Terug naar bovenScroll naar boven