behandeling

Liesbreuk kinderen

golf
  1. Home
  2. Aandoening & behandeling
  3. Liesbreuk kinderen
Binnenkort wordt uw kind opgenomen voor een liesbreukoperatie. Een liesbreuk is een uitstulping van het buikvlies door een opening in de buikwand. De breuk is herkenbaar als een zwelling ter plaatse. Het is mogelijk dat de uitstulping van het buikvlies een gedeelte van de buikinhoud bevat. Bij verhoging van de druk in de buik (zoals bij staan, persen of hoesten) kan er meer buikinhoud in de uitstulping komen. De breuk wordt dan groter.

Een liesbreuk verdwijnt nooit vanzelf en kan de neiging hebben groter te worden. Dat kan meer klachten gaan geven. Soms komt het voor dat een liesbreuk bekneld raakt. Dan is een spoedoperatie nodig. De operatie vindt plaats als dagbehandeling. Een liesbreuk kan voorkomen bij zowel jongens als meisjes, maar in deze folder spreken we voor het gemak over hij.

Praktische informatie

  • Openingstijden Van maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 16.30
  • Telefoonnummer 020-634 6120
  • Route 60

Specialisme

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem. Als u verder surft, accepteert u onze cookies.

Terug naar bovenScroll naar boven