Specialisme

Keel-, neus- en oorheelkunde

Als mensen hun allergie onder controle krijgen, maakt dat hun leven een stuk fijner

Farzaneh van Voorst van Beest
KNO-arts
golf
  1. Home
  2. Specialisme & afdeling
  3. Keel-, neus- en oorheelkunde

Bij het specialisme KNO (keel-, neus- en oorheelkunde) behandelen we patiënten met aandoeningen aan de keel, neus, hals en oren. Bekende ingrepen zijn amandelen knippen of het verhelpen van neusverstoppingen. 

Onderzoek en behandeling

U bespreekt uw klachten met de KNO-arts. Daarna onderzoekt de arts uw keel, neus en oren. Soms is er extra onderzoek nodig, zoals een gehoortest, allergieonderzoek of kijkonderzoek. Tenslotte spreken we een behandeling met u af. 

Speciale aandachtsgebieden

De KNO-artsen van het BovenIJ ziekenhuis behandelen aandoeningen aan de keel, neus, hals en oren. Zij doen ingrepen bij keelamandelen, neusverstoppingen en gehoorproblemen. Maar u kunt ook bij de KNO-arts terecht bij:

  • snurken en slaapapneu
  • neus-en flapoorcorrecties met medische indicatie
  • klachten van de speekselklieren
  • duizeligheid
  • bepaalde allergieën
  • slik- en stemproblemen

Eigen arts

In het BovenIJ ziekenhuis ziet u vanaf het begin af aan dezelfde KNO-arts. Een vertrouwd gezicht dus. Uw arts luistert goed naar uw verhaal en doet onderzoek als dit nodig is. Op onze afdeling zijn geen artsen in opleiding werkzaam. 

Samen beslissen

Vaak zijn er voor een aandoening meerdere behandelingen mogelijk. Uw KNO-arts legt duidelijk de voor- en nadelen hiervan uit. Wat de beste behandeling is, hangt af van uw persoonlijke situatie en manier van leven. Daarom beslist u samen met uw KNO-arts de aanpak van uw probleem. 

Vragen stellen via BeterDichtbij app

Heeft u een vraag over uw onderzoek of behandeling? Dan kunt u deze makkelijk aan uw zorgverlener stellen via de BeterDichtbij app. U appt uw vraag en krijgt binnen 3 werkdagen antwoord. U kunt met deze app ook beeldbellen met uw KNO-arts. Download de BeterDichtbij app gratis op uw mobiele telefoon.

Samenwerking

Binnen het BovenIJ ziekenhuis werken we afhankelijk van de aandoening nauw samen met andere specialismen. Daarnaast werken onze KNO-artsen  samen met KNO-artsen van het Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis en met het Amsterdam UMC. Bij problemen met het gehoor werken we samen met het Audiologisch Centrum Kentalis en audiologisch centrum NSDSK.

Praktische informatie

  • Openingstijden Van maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 16.30
  • Telefoonnummer 020-6346 212
  • Route 15

  • Keel- neus- en oorheelkunde polikliniek 35 dagen
  • Keelamandelen verwijderen bij klein kind 56 dagen
  • Neustussenschot operatie 58 dagen
  • Trommelvliesbuisjes plaatsen bij kinderen 51 dagen

Aandoeningen, behandelingen en onderzoeken

Hooikoorts is een allergie voor pollen van grassen, bomen of (on)kruiden die rondzweven in de lucht en in uw luchtwegen terecht komen. U kunt hier veel last van hebben.

Lees meer

De neus- en keelamandelen houden bacteriën tegen. Als ze niet goed werken, komen er steeds meer bacteriën bij. Dit zorgt voor infecties. Hierdoor kan uw kind last hebben van keelpijn en verkoudheid. Dan kan een operatie helpen. Hierbij verwijderen we de keelamandelen. De KNO-arts controleert ook de neusamandel. Als het nodig is, haalt de arts deze ook weg.

Lees meer

Scheefstand van het neustussenschot, dat de neushelften van elkaar scheidt, kan zorgen voor klachten. Denk aan een verstopte neus, chronische verkoudheid, druk in het hoofd of hoofdpijn. Rechtzetten van het neustussenschot kan helpen om deze klachten te verminderen.

Lees meer

Oorsuizen, ook wel tinnitus, komt vaak voor. In Nederland heeft wel 1 op de 10 mensen hier last van. Er kunnen verschillende oorzaken voor zijn. De KNO-arts doet onderzoek en behandelt als dit mogelijk is de oorzaak van het oorsuizen. Als dit niet kan, kijkt de KNO-arts met u wat er nodig is om met de klachten te leren leven.

Lees meer

In het BovenIJ ziekenhuis kunt u terecht voor het plaatsen van trommelvliesbuisjes bij kinderen. De keel-, neus-, en oorarts (KNO-arts) heeft in overleg met u besloten dat uw kind trommelvliesbuisjes nodig heeft.

Lees meer

In het BovenIJ ziekenhuis kunt u terecht voor het plaatsen van trommelvliesbuisjes bij kinderen. Een trommelvliesbuisje maakt een verbinding tussen de gehoorgang en het middenoor van uw kind. Hierdoor komt er weer lucht bij het middenoor. Dit is nodig om het oor goed te laten functioneren. Pijn en slechthorendheid verdwijnen.

Lees meer

De keelamandelen houden bacteriën tegen. Als ze niet goed werken, komen er steeds meer bacteriën bij. Dit zorgt voor infecties. Hierdoor kun je last van keelpijn en andere klachten hebben. Een operatie kan dan helpen: de dokter verwijdert dan je keelamandelen.

Lees meer

De neus- en keelamandelen houden bacteriën tegen. Als ze niet goed werken, komen er steeds meer bacteriën bij. Dit zorgt voor infecties. Een operatie kan helpen: de arts verwijdert dan uw keelamandelen.

Lees meer

Een te grote of ontstoken neusamandel kan bij uw kind zorgen voor klachten als steeds terugkerende oorontstekingen, slechthorendheid en pijn en voortdurende verkoudheid. De KNO-arts kan dan voorstellen de ziekmakende neusamandel eruit te halen.

Lees meer

Een te grote of ontstoken neusamandel kan zorgen voor klachten als snurken, chronische verkoudheden, oorpijn en periodes met koorts. Als bij de neusamandel klachten geeft, kan de KNO-arts voorstellen de ziekmakende neusamandel eruit te halen.

Lees meer

Een neusbloeding is meestal een aderlijke bloeding van een klein bloedvaatje in het neusslijmvlies. Het is bijna altijd onschuldig. We geven advies over hoe u een neusbloeding thuis kunt behandelen, maar ook wat we op de polikliniek of in de operatiekamer voor u kunnen doen.

Lees meer

Na een operatie aan de neus of neusbijholten, of na een neusbloeding, is het belangrijk dat korsten snel verdwijnen. De slijmvliezen kunnen dan beter genezen. Hiervoor is het belangrijk at u zelf de neus goed schoonhoudt.

Lees meer

Duizeligheid is geen ziekte. Er zijn veel ziekten met als klacht: duizeligheid. Er zijn veel oorzaken mogelijk. Het is belangrijk om te proberen duidelijk te krijgen wat de duizeligheid veroorzaakt. Overigens wordt van alle duizelige patiënten bij meer dan de helft nooit  een oorzaak gevonden.

Lees meer
Bekijk aandoeningen, behandelingen en onderzoeken

Gerelateerde specialismen

'Dezelfde middag mochten we weer naar huis met een dapperheidsdiploma!'

Kim besloot om bij beide kinderen buisjes in de oren te laten plaatsen.

De ouders van Raf (7) en Tygo (4) hadden het idee dat hun jongens minder goed hoorden. De huisarts verwees hen door naar de KNO-arts in BovenIJ, waar ze besloten om bij beide kinderen buisjes in de oren te laten plaatsen. Inmiddels hebben ze alweer voor de tweede keer buisjes gekregen.

Lees de hele ervaring

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem. Als u verder surft, accepteert u onze cookies.

Terug naar bovenScroll naar boven