Afdeling

Acute Opname Afdeling (AOA)

golf
  1. Home
  2. Specialisme & afdeling
  3. Acute Opname Afdeling (AOA)
Vandaag zijn de poliklinieken telefonisch minder goed bereikbaar dan u van ons gewend bent.

Voor vragen die geen spoed hebben, stuur een bericht via BeterDichtbij.

Wilt u weten wanneer uw afspraak is, bekijk dit via Mijn BovenIJ

 

Op de AOA behandelen we patiënten die met spoed worden opgenomen via de spoedeisende hulp of de polikliniek. Een patiënt blijft hier maximaal 48 uur. Daarna gaat u naar huis of wordt overgeplaatst naar een andere afdeling.

Onderzoek en opname

De onderzoeken die nodig zijn vinden plaats op de spoedeisende hulp of de AOA. Hierdoor kan de arts snel een diagnose stellen en kan uw behandeling beginnen. De bedoeling is dat u niet langer dan 48 uur op de AOA blijft. Binnen deze periode wordt met u besproken of u met ontslag kunt of dat u wordt overgeplaatst naar een gewone verpleegafdeling.

Stroke-unit

De afdeling heeft een zogenaamde stroke-unit, speciaal voor patiënten die net een beroerte hebben gehad. Hier wordt met hulp van elektronische apparatuur metingen verricht en observaties gedaan, waardoor snelle diagnostiek, zorg en behandeling mogelijk zijn. De stroke-unit is een aparte kamer op de afdeling AOA. 

Contactpersoon

Het is van belang dat u met uw familie afspreekt wie, buiten uzelf, inlichtingen over u mag vragen. Als u bij binnenkomst de naam, adres en telefoonnummer van deze contactpersoon aan ons doorgeeft, dan nemen we zo nodig met die persoon contact op. Wij vragen u vriendelijk uw familie en kennissen bij uw contactpersoon te laten informeren over uw gezondheidstoestand. 

Medicijnen

Als u thuis medicijnen gebruikt, laat u deze dan zo spoedig mogelijk meebrengen naar het ziekenhuis.

Een arts aan uw bed

Dagelijks komen artsen of arts assistenten van verschillende specialismen op de afdeling. Dit gebeurt zoveel mogelijk in de ochtenduren, maar er zijn geen vaste tijden voor. 

Bezoektijden

Bij opname kunnen familieleden of andere naaste(n) u begeleiden naar de afdeling. Daarna gelden de normale bezoektijden van 13.30 – 14.30 uur en  van 18.30 – 19.30 uur. In verband met de rust van u en uw eventuele zaalgenoten kunt u niet meer dan twee bezoekers tegelijk ontvangen. 

Verzoek

De AOA is een afdeling waar 24 uur per dag spoedpatiënten worden opgenomen. Dit kan tot gevolg hebben dat familie gevraagd wordt even in de hal plaats te nemen zodat de eerste zorg aan de patiënt gegeven kan worden.

Praktische informatie

  • Telefoonnummer 020-634 6440
  • Route 2e etage

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem. Als u verder surft, accepteert u onze cookies.

Terug naar bovenScroll naar boven